Wedstrijd JO15-5 gestaakt wegens ongeregeldheden ouders tegenstander

Hallo allemaal!

Voor ik begin met het verslag van afgelopen zaterdag, wil ik allereerst benadrukken dat voor ons, als leiding van JO15-5, sportiviteit en het juiste voorbeeld geven, de belangrijkste factoren zijn van waaruit wij ons team coachen en dat alle beslissingen vanuit dat oogpunt genomen worden…

Nu terug naar afgelopen zaterdag; een thuis-wedstrijd tegen Alblasserdam JO15-2. Doordat wij nog steeds vele spelers misten door blessures en vakantie, wederom dankbaar gebruik gemaakt van een ijzersterk duo achter; Martijn Blinde en Mike Maquelin van JO15-2 – waarvoor dank!

Voor Alblasserdam zou een overwinning de laatste mogelijkheid zijn om (bij verlies van ASWH tegen IFC) kampioen te worden. Voor ons zou een overwinning, een belangrijk verschil maken met ASWH. Wat de wedstrijd op 13 mei tegen deze buren, een iets minder beladen duel zou maken.

Dit was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk te merken; beide teams gaven elkaar geen haarbreedte ruimte en er werd op het scherpst van de snede gestreden voor iedere bal. Het spel was voor de objectieve toeschouwer een mooi schouwspel, maar voor ons behoorlijk spannend.

Ook de vele toeschouwers waren zeer begaan met hun team en dit zorgde voor opvallend veel kritiek vanaf Alblasserdamse zijde op de correct fluitende scheidsrechter. Door deze vele opmerkingen vanaf de zijlijn, werd de sfeer op en rond het veld merkbaar grimmiger en Steven en ik zeiden tegen elkaar dat dit het spel niet positief zou beïnvloeden…wat later ook bleek.

Een hoekschop van Alblasserdam werd onvoldoende weggewerkt en viel voor een vrijstaande man; 0-1 voor Alblasserdam – op slag van rust…

De tweede helft deed een ieder er een schepje bij want we wilden zeker geen verliespartij want we waren zeker geen mindere partij!

Een inworp van IFC en een tegenstander maakte het Tigo onmogelijk om zijn actie te maken, door aan zijn arm te trekken en hiervoor gaf de scheidsrechter, terecht, een penalty, welke diezelfde Tigo beheerst in de rechterhoek schoot; 1-1 – gelukkig…!

Het gemor op en rond het veld aan Alblasserdamse zijde was niet van de lucht en je voelde bijna dat dit een hele spannende ochtend zou worden…

Een actie in de 16 meter zone van IFC en een speler van Alblasserdam liet zich opzettelijk tegen Tigo aanvallen, en claimde een penalty, welke niet gegeven werd. Wederom volop protest van Alblasserdam en verbaal werd het steeds minder gezellig…best jammer eigenlijk, want een scheidsrechter beoordeeld nav zijn waarneming en is objectief. Niettemin is het bijna onmogelijk om je oren te sluiten voor al hetgeen er naar je geroepen wordt.

Alblasserdam kreeg een hoekschop en de speler, die hem zou nemen, bleef protesteren en nogmaals opmerkingen maken en zelfs na een laatste waarschuwing hield hij niet op, waarop de scheidsrechter hem rood gaf voor roepen van een ziekte naar de scheidsrechter, beginnend met een “k.”

Hiervoor heeft IFC duidelijk regels en rood is niet meer dan terecht.

Hierop ontspoorde deze speler en, na zijn shirt uitgetrokken en weggegooid te hebben, weigert hij in eerste instantie om het veld te verlaten om daarna al schoppend tegen reclameborden en in de kleedkamer zijn frustraties uit te leven.

Desalniettemin werd er verder gevoetbald…

Wat schetst onze verbazing dat er binnen enkele minuten na dit voorval een volwassen man het veld op liep, richting de scheidsrechter, om verhaal te halen – zo bleek later. Van beide zijden renden andere volwassenen het veld op om deze mafkees tot bedaren te brengen en al met al was het een chaotische situatie waarbij getracht werd de spelers van het incident weg te houden en zo snel mogelijk deze vader (van de speler die rood had gekregen) van het veld te krijgen.

De scheidsrechter voelde zich te bedreigd om de wedstrijd te kunnen voortzetten en besloot af te fluiten. Waarop een leider van Alblasserdam vanaf de andere zijde van het veld, rond het veld rende, richting de scheidsrechter en hem passeerde, wijzend naar hem, met de woorden “ik onthou je gezicht en je bent nog niet van mij af…”

Hoe onvoorstelbaar en te bizar voor woorden op ons niveau! Werkelijk een situatie, welke wij als leiding van JO15-5, ten alle tijde willen voorkomen en we kozen voor de verstandigste weg en besloten om ons terug te trekken in de kleedkamer, om alle emoties te laten bezinken en een frisse douche.

Laten we ervan uitgaan dat de KNVB een eerlijke en rechtvaardige beslissing neemt, zodat wij, hetgeen er gebeurd is, op een positieve manier kunnen afsluiten.

Ik, persoonlijk, wil mij sterk maken om ervoor te zorgen dat wij door dit incident niet de dupe mogen worden van een (zeer) onsportieve tegenstander!

Komende zaterdag spelen we om 08:30 uur een uit-wedstrijd tegen Groot-Ammers JO15-2. Daar dit best wel vroeg is, wil ik NIET verzamelen bij de Ridderhal, maar om 08:00 uur verzamelen bij Groot-Ammers (Sportpark Gelkenes, De Boomgaard 1, 2964 AV Groot-Ammers)

Mocht er iemand mee willen rijden, dit melden in de groepsapp.

Donderdag 4 mei is er GEEN training ivm Nationele Dodenherdenking, dus dinsdagavond is de enige training deze week – tot dan!