Weer ruime overwinning voor IFC

Tegen het stugge en de duels niet schuwend Zwaluwe boekte IFC met 5-0 weer een ruime overwinning. Hiermee werd de koppositie bevestigd en dus ook revanche gnomen voor de bekernederlaag van het vorige seizoen. Met ingang van dat vorig seizoen 21-22 komt IFC alleen met een eerste elftal op de zaterdag uit. In alle sindsdien 30 gespeelde competitiewedstrijden bleef de Ambachtse ploeg ongeslagen.

Trainer Ron Timmers had dezelfde elf spelers, die ook vorige week aan de aftrap stonden, het vertrouwen gegeven.
IFC was vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter de bovenliggende ploeg. Aanvankelijk ontbrak de scherpte voorin om de kansen ook daadwerkelijk te verzilveren. Zo mikte Danny Slingerland voorlangs, raakte Yoeri Rombouts een bal na een voorzet van Oussama el Hajouti niet goed en ging een hakbal van Tom van Oorschot net langs de verkeerde kant van de paal. Uiteraard deed ook de Brabantse doelman Dekkers zijn werk door bij doelpogingen van Rombouts en Nick de Veij redding te brengen. In de 36e minuut werd dan de ban gebroken, nadat hij zijn tegenstander van zich afschudde haalde Mitchel Ott vanaf 22 meter geweldig en onhoudbaar uit voor de 1-0 ruststand.

Tegenstander Zwaluwe was in aanvallend opzicht niet verder gekomen dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Nooren.
Al heel snel na de pauze was de wedstrijd in feite al beslist toen aanvoerder Danny Slingerland prima en onhoudbaar uithaalde. Uit een voorzet van Noah de Neijs zorgde de nog geen vijf minuten eerder ingevallen Michael Slingerland met een kopbal voor de 3-0. Dit was gelijk zijn vijfde competitiegoal. Twee minuten later voerde Yoeri Rombouts de score verder op.
De laatste treffer was via een geweldige aanval. Michael Slingerland gaf vanaf zijn eigen helft een diepe bal op Mitchel Ott die vanaf links naar binnen sneed en in plaats van zelf de korte hoek te kiezen de bal perfect onbaatzuchtig breed legde op Rombouts, die de eindstand op 5-0 bracht.
Zowel Mitchel Ott als Yoeri Rombouts staan nu op 8 competitie doelpunten dit seizoen.

IFC heeft nu drie punten meer dan DFC, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Volgende week zaterdag 12 november speelt IFC om 14.30 uur juist de uitwedstrijd bij die nummer twee in de stand DFC uit Dordrecht.

IFC – Zwaluwe: 5-0 (1-0).
36.1-0 Mitchel Ott, 47. 2-0 Danny Slingerland, 74. 3-0 Michael Slingerland, 76. 4-0 Yoeri Rombouts en 83. 5-0 Yoeri Rombouts.
Opm. scheidsrechter A. Kant uit Giessen gaf alleen geel aan Tim Willemstijn van IFC.

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti (76. Amir Mahmoudian), Tim Willemstijn, Perry van Eijken (76. Yannick Jansen), Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (70. Michael Slingerland), Mitchel Ott en Noah de Neijs (83. Dennis de Koning).

Cees van Heeren