Weer ruime thuisoverwinning voor IFC

In de thuiswedstrijd tegen de nummer drie in de stand Internos boekte IFC toch weer een ruime overwinning. Tegen de ploeg uit Etten-Leur stokte de score bij een 6-0 eindstand. Hiermee vereffende de Ambachtse equipe volledig de openstaande rekening wegens het doelpuntloze gelijkspel in de uitwedstrijd bij de competitie opening. In vergelijking met de wedstrijd van vorige week keerden Oussama el Hajouti en Noah de Neijs terug in de basisformatie bij IFC. Yannick Jansen en Yoeri Rombouts begonnen als wisselspeler.

Internos miste een heel elftal aan spelers volgens hun zeggen. Maar in vergelijking met de onderlinge wedstrijd van eind september 2022 stonden wel zes dezelfde spelers in de basis, waaronder doelman Van Sundert en topscorer Van Zwam. De aanvoerder van toen Meesters ontbrak echter wel degelijk. In de tweede minuut van de wedstrijd was het Mitchel Ott, na een prima pass van Tim Willemstijn, die uit een moeilijke hoek al voor de 1-0 zorgde. Nog voor halfweg de eerste helft verdubbelde Tom van Oorschot met een hakbal de score op aangeven van Ott. Hieraan direct voorafgaande werd de bal uit een corner van Danny Slingerland ingekopt door Willemstijn doch verdediger Mertens bracht op de doellijn in eerste instantie redding en uit de daarna opnieuw ingebrachte bal viel de dus de 2-0 (zie foto).

Na een halfuur spelen een goed opgezette aanval via Ott, Achraf el Hajouti en na het breed leggen van Nick de Veij zorgde Michael Slingerland voor de 3-0. Op slag van het rustsignaal kopte Tim Willemstijn ook nog de 4-0 binnen. Na de rust duurde het nog ruim een kwartier. Maar na een fraaie pass van Perry van Eijken kogelde Yoeri Rombouts de bal ineens in de kruising voor de 5-0 tussenstand. Met een beheerst ingeschoten penalty na een door de scheidsrechter geconstateerde handsbal was het opnieuw Rombouts, die met zijn 19e competitiegoal van dit seizoen voor de 6-0 eindstand zorgde. Wat betreft het op de 3e plaats staan blijvende Internos, zij kwamen in aanvallend opzicht niet veel verder dan in de eerste helft een schot hoger over van Asukaniam en een kwartier voor tijd een vrije trap van Van Zwam, die rakelings over de lat ging. Hierdoor blijft IFC na zeven thuiswedstrijden staan op slechts één enkel tegendoelpunt. Na de overstap volledig naar de zaterdag ingaande vorig seizoen is IFC nu alle gespeelde 37 wedstrijden achterelkaar ongeslagen. De voorsprong op de nummer twee in de competitie stand Groote Lindt bedraagt inmiddels negen punten. Volgende week zaterdag 11 februari 2023 om 14.30 uur in Zwijndrecht is datzelfde Groote Lindt nu de volgende tegenstander.

IFC – Internos: 6-0 (4-0) 2. 1-0 Mitchel Ott, 20. 2-0 Tom van Oorschot, 30. 3-0 Michael Slingerland, 45+1. 4-0 Tim Willemstijn. 63. 5-0 Yoeri Rombouts en 73. 6-0 Yoeri Rombouts. Opm. scheidsrechter Roeland uit Sleeuwijk gaf geel aan Willemstijn (IFC), Asukaniam, Musters en Scholten (allen Internos).

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn (73. Yannick Jansen), Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (65. Siem Geluk), Michael Slingerland, Mitchel Ott (56. Yoeri Rombouts) en Noah de Neijs (65. Jochem Touw).