Wij zijn IFC, wij staan achter voetbal.tv

De Autoriteit Persoonsgegevens waakt over onze privacy. En dat is natuurlijk goed. Ze doen dat echter soms te goed, want voetbal.tv dat wedstrijdverslagen maakt op video, mag dat niet meer doen. Wij vinden dat uiterst jammer, want wij beschouwen dit als vrije nieuwsgaring, omdat onze wedstrijden op het hoofdveld live en achteraf bekeken kunnen worden op je telefoon.

Voetbal.tv plaatst vandaag, 30 juni 2020, namens een groot aantal voetbalverenigingen en met dank aan de KNVB,  een paginagrote advertentie in het AD, waar wij als gebruiker van voetbal.tv achter staan.

De Telegraaf heeft eerder deze week en artikel gewijd aan deze kwestie.

Wij willen uiteraard alles doen om de privacy van onze leden te respecteren. Zo plaatsen we geen teamindeling meer op onze website. Wel maken enthousiaste fotografen foto’s van wedstrijden die we op onze website tonen. Wij zien dit als vrije nieuwsgaring en gebruiken de foto’s niet voor andere doeleinden, tenzij we toestemming hebben van de speler(s) (of ouders van de speler(s)). Overigens verwijderen we foto’s direct als een speler of ouder van een speler daarom vraagt. Dit is gelukkig nog niet voorgekomen en van een enkel team weten we dat het niet gewenst is om foto’s te publiceren en dat doen we dan ook niet.

Het terugkijken naar wedstrijden via voetbal.tv maakt ons inziens geen inbreuk op de privacy van de spelers. Sterker, we ontvangen enthousiaste reacties. Wij willen dan ook dat voetbal.tv blijft.

Bestuur vv IFC

De paginagrote advertentie in het AD: