XerxesDZB te sterk voor IFC

In de vierde voorbereidingswedstrijd van het seizoen op zaterdag 26 augustus bleek het in de eerste klasse uitkomende XerxesDZB te sterk voor IFC. Gezien de veldverhouding was de 1-0 nederlaag een acceptabele uitslag.

Wegens een afmelding van de oorspronkelijke tegenstander Meeuwenplaat vond IFC in de sterke eerste klasser XerxesDZB een nieuwe tegenstander. Met dien verstande dat de wedstrijd niet op het eigen sportpark om 14.30 uur startte, maar op het ongebruikelijke tijdstip van 11.30 uur in Rotterdam begon.

Bij IFC verdedigde de in het verleden voor SSS en FC Binnenmaas uitgekomen en enkele jaren gestopt geweest zijnde Sylvano Diepeveen het doel.

In de eerste helft kwam IFC eigenlijk zelf niet aan voetballen toe en werd vastgepind op de eigen helft. Gescoord werd er door de thuisploeg echter niet. Wel troffen de Rotterdammers de lat en overleefde IFC een toegekende indirecte vrije trap op de rand van het eigen doelgebied. Naast het goede keeperswerk waren het bovenal de beide centrale verdedigers Tim Willemstijn en Jayson van der Linden die puik verdedigend werk deden.

Bij de start van de 2e helft kwamen bij IFC vier andere veldspelers in het veld en halverwege deze helft met Reno Nuis en Younes Er-Rihanie nog twee. De eerste echt goede aanval van IFC was in de 51ste minuut. Na voorbereidend werk van Nick de Veij en Achraf el Hajouti vond de voorzet van Jayson van der Linden echter geen medespeler. In dit tweede deel beet IFC wel wat meer van zich af. Maar feitelijk waren er voor beide teams bijna geen opgelegde 100% kansen te zien.
Zo´n tien minuten voor het einde vond Orlano wel een gaatje in de IFC verdediging en zorgde daarmee voor de uiteindelijke 1-0 einduitslag.

Dinsdagavond 29 augustus speelt IFC zijn volgende oefenwedstrijd om 20.00 uur bij het naar de eerste klasse gepromoveerde Papendrecht.

Basisspelers IFC: Sylvano Diepeveen; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf El Hajouti, Danny Slingerland, Michael Slingerland, Ties van Aggelen, Jayson van der Linden en Noah de Neijs.
Cees van Heeren (dank aan chauffeur Walter).