Zaterdag 1 beleeft prima seizoen

Zaterdag 1 beleeft prima seizoen . . . . . . . . vreemde titel nadat Zaterdag 1 afgelopen zaterdag 27-5 gesneuveld is in de nacompetitie, maar na vorig seizoen te zijn gepromoveerd kan het jonge team van trainer Zwakhals terug zien op een prima seizoen.
In de 2 ronde tellende nacompetitie was Sleeuwijk in 2 wedstrijden te sterk voor onze boys. Tactisch en technisch verschilden beide teams niet echt van elkaar maar qua doeltreffendheid en effectiviteit was Sleeuwijk duidelijk de beste. IFC verloor zowel de thuis als uitwedstrijd met 3-1 waardoor Sleeuwijk zich terecht kan gaan opmaken voor 2 duels tegen Hardinxveld om plek in de 2e klasse.
Wie bij aanvang van het seizoen had gezegd dat zaterdag 1 voor een plek in de top 3 en nacompetitie zou spelen, zou van velen een ongelovige blik hebben gekregen. Feit is echter dat in de reguliere competitie zat 1, samen met Drechtstreek en Wieldrecht, lang mee deed om de koppositie in 3C en uiteindelijk nacompetitie ging spelen. Natuurlijk waren er wedstrijden die we snel willen vergeten zoals die tegen ZBC en Streefkerk waarin IFC niet thuis gaf, maar veelal kreeg zat 1 na afloop van wedstrijden positieve reacties en complimenten over het vertoonde spel.
Ondanks het langdurige blessure van Kenny, het vertrek van Tim de Veij en tijdelijk afwezigheid Daan Mansveld wist het team een prima seizoen te draaien.
De huidige trainers Frank Zwakhals en Remco de Jong zullen volgend seizoen niet meer voor de groep staan. We willen Frank en Remco bedanken voor hun inzet en enthousiasme tijdens het afgelopen periode. Frank kan terug kijken op zeer succesvolle jaren bij IFC met diverse successen zoals de 2 kampioenschappen met de A1 (JO-19) en het kampioenschap met zaterdag 1 in seizoen 2015-2016.
Volgend seizoen zal zaterdag 1 onder leiding staan van Virgil Breedveld die verder gaat bouwen met dit jonge team. Dit zal dan zonder Tim Willemstijn zijn die zijn carrière bij VVGZ zal voortzetten, daarnaast zullen er enkele jonge spelers van JO19 instromen.

Van de wedstrijd tegen Sleeuwijk zijn enkele foto’s gemaakt; klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.