Zaterdag 6 is kampioen

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Ik was al meegereisd naar de uitwedstrijd tegen Rijsoord 6, winst toen zou de kans op het kampioenschap groot maken, maar die wedstrijd werd verloren. Nou bleef het spannend tot de laatste speeldag. Rijsoord zou ruim moeten winnen, IFC ruim verliezen want het verschil in doelpuntensaldo is dermate groot, dat het wel heel raar moest lopen wilde IFC 6 geen kampioen worden. Maar de bal is rond.

De tegenstander was bereid om de uitwedstrijd bij IFC te spelen, want de kans dat IFC 6 kampioen zou worden was wel heel erg groot. Het is uiteindelijk 0-15 geworden (het was immers een uitwedstrijd), wat het verschil in doelsaldo met de nummer 2, Rijsoord 6, tot 30 bracht!

Een veel beter IFC, qua felheid en aanvalskracht en samenspel was geen partij voor Oranje Wit 13. Het balverlies steeds kort. Een makkelijke wedstrijd om te fluiten en de scheidsrechter (Stefan) had dan ook geen enkele moeite om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Beide teams waren een voorbeeld van hoe je een wedstrijd sportief kunt spelen.

De uitslag had voor Oranje Wit nog veel dramatischer kunnen zijn, ware het niet dat de keeper aardig wat doelpunten wist te voorkomen. Zo goed keepen en bijna elke wedstrijd veel doelpunten tegen dat zal niet meevallen. IFC heeft 20 wedstrijden gewonnen en Oranje Wit maar 1, wat wel duidelijk maakt dat IFC vandaag de terechte winnaar was en dit seizoen ook de terechte kampioen.

We kennen IFC 6 natuurlijk als team dat een feestje kan bouwen en ook vandaag was het weer supergezellig.

Namens het bestuur van harte gefeliciteerd.