Zondag 1 oefent tegen mede hoofdklasser Alphense Boys

In de vijfde oefenwedstrijd van het seizoen in de voorbereiding op het tweede achtereenvolgende seizoen in de hoofdklasse speelt IFC Zondag 1 opnieuw een thuiswedstrijd.

Op zondagmiddag 20 augustus om 14.00 uur is het ook in de zondag hoofdklasse uitkomende Alphense Boys uit Alphen aan de Rijn de tegenstander.

Voor IFC verloopt de voorbereiding niet optimaal, mede doordat wegens vakanties in de beginfase redelijk veel spelers ontbraken. De resultaten van de vier eerder gespeelde oefenwedstrijden zijn wisselvallig met weliswaar twee overwinningen op ploegen uitkomend twee klassen lager, maar afgelopen woensdagavond werd –ondanks voldoende kansen- met 1-0 verloren bij het naar de eerste klasse gepromoveerde Unitas.
Na afloop van het vorige seizoen kon de ploeg van Alphense Boys de promotie naar de hoofdklasse vieren. In de competitie was Leonidas wel te sterk gebleven, maar in de nacompetitie werd achtereenvolgens afgerekend met Velsen, Emmen, Bemmel, Quick 1888 en Velo. Hiermee was de terugkeer in de hoofdklasse A een feit en gaan ze nu onder leiding van trainer Aad van den Berg aan het achtste seizoen op dit niveau beginnen.
Overigens sinds 35 jaar komen ze altijd minimaal op 2e klasse niveau uit.
Ook heeft de vereniging een zeer grote en bloeiende jeugdafdeling met liefst 21 juniorenteams. Daarbij komen de jo17-1 en jo15-1 liefst uit in de eerste divisie met hoogste jeugdteams van bijvoorbeeld De Graafschap en FC Groningen als tegenstander.

De selectie van Alphense Boys bestaat dit seizoen uit 20 spelers.
Zover bekend speelden zij tot op heden twee oefenwedstrijden, die beide werden verloren. Tegen het in de tweede divisie uitkomende VVSB met 0-4 en tegen zaterdag hoofdklasser Ajax met 1-4. De doelpuntenmaker was daarbij Thijs Hoogenboom.

Doordat Alphense Boys speelt in district West 2 is de historische balans beperkt tot het seizoen 2010-2011. Het allereerste seizoen van IFC toen in de hoofdklasse. Beide wedstrijden werden destijds door Alphense Boys gewonnen (3-4 en 3-2).
Welk team uit de hoofdklasse A (Alphense Boys) of hoofdklasse B (IFC) zal het beste spel laten zien en wellicht een oefenwinst boeken?

Wie wil komen kijken is zondagmiddag om 14.00 uur van harte welkom op Sportpark Schildman in Hendrik Ido Ambacht. De kantine is open, de koffie wordt vers gezet en het bier staat koud.
Tot Ziens!

Tekst: Cees van Heeren