Zondag 1 verliest laatste wedstrijd van seizoen na mooi IFC weekend

In de laatste officiële wedstrijd van het seizoen leed IFC een 1-2 thuisnederlaag tegen het gedegradeerde Woezik. In de eindklassering van de hoofdklasse neemt IFC wel een keurige achtste plaats in.

Afgelopen zaterdag was al een mooie dag voor de vv IFC. Achtereenvolgens kroonden de Mo15-1, Mo19-1 en zaterdag 2 zich tot kampioen. Laat in de middag op het volle dakterras noemde en roemde de voorzitter Bijl, dan ook deze teams.
Tevens nam hij afscheid van enkele spelers uit de hoofdmacht zondag 1: Ronnie Nouwen, Lorenzo van Trijp en Billy Nzojyibwami. Tot slot kregen de grote steunpilaren van de vereniging de Familie De Visser een cadeau aangeboden van de selectie van Zondag 1.
Na afloop gingen de spelers en staf van Zondag 1 nog gezamenlijk genieten van een drankje en een (duurde wel heel erg lang) hapje in Eeterij en tapperij ´t Ambacht.
Ook de zondag begon onder een stralende blauwe lucht prima met het kampioenschap van het 10e elftal, die hun kampioenschap ook tijdens de wedstrijd uitbundig vierde.

Trainer Virgil Breetveld gaf in de laatste wedstrijd van het seizoen het vertrouwen aan dezelfde 11 spelers die vorige week bij de wedstrijd in Gemert aan de aftrap stonden.

Net zoals het gehele seizoen was IFC in deze wedstrijd wisselvallig. De eerste helft was duidelijk voor de gasten, die al vrij snel op voorsprong kwamen. Een lange bal van achteruit werd koppend verlengd en de lopende spits Peltzer bleef rustig voor doelman Davey van Pelt 0-1. In de eerste helft, die tijdelijk gestaakt werd wegens opkomend onweer,  had IFC twee goede mogelijkheden om zelf tot scoren te komen. Beide keren lukte dat Billy Nziojyibwami echter niet (kopbal over en zijnet).

De tweede helft was IFC echter aan het commando en creëerde meerdere goede kansen. Noël Goossens vanaf zes meter naast en een kopbal van Billy Nzojyibwami uit een voorzet van Perry van Eijken welke slechts door een goede reflex van doelman Maas gekeerd worden waren de eerst. Na goed voorbereidend werk van Edison Warner ging een poging van Goossens dan weer nipt voorlangs. Na een assist van aanvoerder Danny Slingerland stond de Gelderse doelman weer op de goede plaats bij een poging van Goosens. Eigenlijk bijna direct daarna had de ingebrachte Marwin Richard pech toen zijn kopbal slechts de bovenkant van de lat raakte. Nog geen twee minuten na het voorgaande kon opeens de prima spits Peltzer door en leek zijn ploeg met een schot in de korte hoek op 0-2 te hebben gebracht. Onze keeper Davey van Pelt zat wel aan en bij en op de bal en hervatte het spel pijlsnel. Noch de scheidsrechter noch de grensrechter hadden geconstateerd of gezien hun positie kunnen constateren, of de bal daadwerkelijk volledig over de lijn was geweest. Een video ref was niet aanwezig. Hier had IFC dus enig geluk. Inmiddels kreeg ook de na vijf seizoenen IFC vertrekkende Ronnie Nouwen zijn applaus vervanging. Nog in dezelfde minuut kwam IFC verdiend op gelijke hoogte. Na voorbereidend werk van Marwin Richard en Ozan Cimen kreeg de doelman nog wel een vuist tegen de bal uit het schot van Danny Slingerland, maar de attente Billy Nzojyibwamitikte de rebound binnen 1-1.
Zo leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. In de 90steminuut lette onze verdediging niet goed op en was het de mee opgekomen verdediger Florussen, die de overwinning aan de ploeg uit Gelderland schonk 1-2.

Zo eindigt IFC dit seizoen in de hoofdklasse met 11 overwinningen en 9 gelijke spelen met 42 punten op de prima achtste plaats in de eindstand en heeft daarmee dus zeven punten meer behaald als in het vorige seizoen toen er op de gedeelde 10e plaats werd geëindigd. Dit seizoen is aanvoerder Danny Slingerland met 14 treffers teamtopscorer geworden.
Na de vakantie zal eind juli weer de eerste training op het programma staan onder leiding van dezelfde hoofdtrainer met een gedeeltelijk gewijzigde spelersgroep.

IFC – Woezik: 1-2 (0-1).
7. 0-1 Jos Peltzer, 83. 1-1 Billy Nzojyibwami en 90. 1-2 Floris Florussen.

Bijz.: Scheidsrechter J. te Kloeze uit Haarlem bijgestaan door dhr. G. Francees en dhr. B.Q. van Lith gaf geel aan Goossens (IFC).

De spelers van IFC waren vandaag: Davey van Pelt; Edison Warner, Ronnie Nouwen (83.Mohamed el Bannasri), Perry van Eijken (70. Marwin Richard), Billy Nzojyibwami, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti (63. Nico Ramos) en Noël Goossens.

Topscoorders hoofdklasse B Zondag:

De Eindstand:
1. Ruben Rocha Rodrigues  Gemert: 25x
1. Jordie van der Schoot  Meerssen: 25x (+4)
7. Sidney Gakpo UDI´19: 13x
10. Dilivio Hoffman  Jong FC Den Bosch: 12x (+2)
10. Tom Pijnenburg  OSS1920: 12x
10. Steve Schalkwijk  Vlissingen: 12x
13. Zain Moghal  Jong FC Den Bosch: 11x
13. Tony de Groot  OSS1920: 11x
13. Roald van Hout  UDI´19: 11x
16. Francis Kabwe Manengela  Goes 10x (+2)

Juliana´31: Stefan de Jong: 7x

Overige doelpuntenmakers IFC: Hensen, van Eijken, Goossens 4x, Cimen, el Halouti, Nzojyibwami 3x, Ramos, Emelina 2x en Nouwen, Potkamp, el Bannasri 1x.