Zondag 1 verliest wederom in een uitduel

tekst: Cees van Heeren
foto´s: Hans van der Valk

Voor de achtste keer dit seizoen verloor IFC een uitwedstrijd. Het in de bedreigde zone bivakkerende RKAVV won nadrukkelijk tegen de veldverhouding in met 2-1.
Ondanks deze nederlaag blijft IFC wel op de zevende plaats in de stand staan.

Tot aan deze wedstrijd had IFC slechts acht punten verzameld in uitwedstrijden, waarmee het tot de drie slechtst presterende teams in uitwedstrijden behoort.
Trainer Jack van den Berg kon in deze wedstrijd over een volledige fitte selectie beschikken. In de aanval hadden Yoeri Rombouts en Brian Leons de voorkeur gekregen op Akin Arslan en Marwin Richard. Na zijn schorsing keerde verder Perry van Eijken terug in de basis waardoor Achraf el Hajouti op de reservebank moest plaatsnemen.

Op het zonovergoten sportpark in Leidschendam was IFC de betere voetballende ploeg en het vooral in de eerste en tweede klasse heel veel scorende aanvalsduo Yoeri Rombouts en Brian Leons hielden de verdediging van de gastheren bezig. Zo ging in de aanvangsfase een kopbal van Rombouts net over het doel. Na een kwartier spelen werd op links Leons weggestuurd doch zijn eindpass op zijn kompaan vooraan was ondermaats en de verdediging kon ingrijpen. Even later had aanvoerder Danny Slingerland bijna succes, maar de bal –door de benen van de doelman- werd daarbij wel zodanig gestremd, dat de doelman de bal alsnog voor de doellijn kon pakken. Nog voor de rust was doelman De Kroode ook paraat op een inzet van Rombouts op aangeven van de wellicht beste man aan IFC–zijde Ozan Cimen (in zijn 50e officiële duel).
De thuisploeg kon in aanvallend opzicht in de eerste helft weinig brengen, laat staan kansen of mogelijkheden creëren. Spits Safi stond letterlijk op een eiland. Bij de rust stond er 0-0 op het scorebord, iets waarmee RKAVV het beste kon leven.

Ook na de rust speelde IFC zich aanvankelijk naar twee uitstekende kansen. Allereerst een goed lopende aanval via Danny Slingerland, Ronnie Nouwen en Ufuk Akkanoglu. Helaas punterde eindstation Brian Leons de bal langs de verkeerde kant van de doelpaal. Een goede vijf minuten later kwam dezelfde Leons in het strafschopgebied in een vrije positie in balbezit, maar in plaats van zelf af te drukken, werd zijn pass op Rombouts door een verdediger onderschept.
Een verdiende voorsprong voor IFC leek niet te kunnen uitblijven. In de 65ste minuut viel dan ook de openingstreffer. Echter niet voor IFC maar voor RKAVV. Een verre ingooi van De Jong bereikte de vrijstaande Safi die de bal in één keer binnenschoot langs de verbaasde keeper Bas van Zee 1-0.
Met deze achterstand bracht trainer Jack van den Berg met Arslan en Richard een nieuw aanvalsduo ten koste van Rombouts en Leons. Menig trainer zou mogelijk echter met drie aanvallers zijn gaan spelen. Vier minuten na deze wissel verspeelde IFC de bal op het middenveld en De Jong stuurde spits Safi (tot nog toe slechts 1 competitie doelpunt!) weg, die keeper Bas van Zee vervolgens met een streep kansloos liet. Voor het eerst dit seizoen twee doelpunten voorsprong in een wedstrijd voor RKAVV! Uiteraard trachtte IFC de meubelen nog te redden, maar de viziers bleek niet scherp afgesteld te staan.
Vlak voor het einde van de reguliere 90 minuten bracht Marwin Richard op aangeven van de ingebrachte Achraf el Hajouti de stand op 2-1. De ultieme poging om in de resterende toegevoegde tijd de gelijkmaker te forceren, had bijna succes. Wederom Marwin Richard werkte de bal over de doellijn nadat deze door Perry van Eijken was ingebracht en door een verdediger omhoog richting doel kwam. De vreugde over deze gelijkmaker was echter van heel korte duur. De scheidsrechter oordeelde hinderen van de doelman en kende een vrije trap toe aan de thuisploeg, die daarna de overwinning kon vieren.

Ondanks deze gezien het veldspel en kansen onnodige nederlaag, blijft IFC op 7e plaats in de stand staan. De voorsprong op de ploeg Chevremont die op de 13 plaats staat (wat aan het einde van de competitie zou betekenen, nacompetitie spelen voor klassenbehoud) bedraagt een mooie maar nog niet geheel geruststellende zeven punten. Immers uit de laatste drie duels heeft IFC maar één schamel punt gepakt en er resteren nog vijf competitiewedstrijden.

Op 2e paasdag 17 april speelt IFC wederom een uitwedstrijd. In Delft wacht het drie punten minder tellende en op de 10e plaats staande DHC als tegenstander.

RKAVV – IFC: 2-1 (0-0).
65. 1-0 Sohrab Safi, 74. 2-0 Sohrab Safi en 89. 1-1. Marwin Richard.

Bijz.: Scheidsrechter D.H. de Vries uit Amstelveen bijgestaan door dhr. De Reuver en dhr. Werrelmann gaf één gele kaart aan Steffens van RKAVV.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos (79. Achraf el Hajouti), Brian Leons (70. Akin Arslan), Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts (70. Marwin Richard), Danny Slingerland, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu.