Zondag 10 neemt revanche en krijgt een uitnodiging van het AUTITEAM.

De uitwedstrijd tegen Coal eindigde in een 3-3 gelijkspel. 2 spelers van Zondag 10 (Engel en Tsjeu), werden door de vreselijk slecht fluitende scheidsrechter onterecht het veld uit gestuurd. Zondag 18 februari stond voor de veteranen van IFC dan ook in het teken van revanche op Coal VE2. De zon scheen heerlijk en we konden op de altijd correct fluitende Colina rekenen, niets kon een revanche in de weg staan.

Zondag 10 is op kampioensjacht en heeft gelukkig een uitstekende vervanger gevonden voor de geblesseerd geraakte Blonde Pijl. Remco de Jong, beter bekend als de Kikker heeft de aanval versterkt. Helaas bleek Tornado geblesseerd en moest er op het allerlaatste moment een wissel plaatsvinden in de linies. Bever ging van de aanval naar de verdediging, maar de reeds benoemde verdedigers waren onverbiddelijk. Bever moest op de bank plaatsnemen, naast Mels, Sheriff en Renaldo.

De eerste 10 minuten was Coal gelijkwaardig, maar toen stond onze topscorer Patigol op. Hij zette, alla Hennie Meijer, zijn redelijk gezette bips erin, draaide weg van zijn tegenstander en schoot van een meter of 20 prachtig raak. Coal dacht iets terug te kunnen doen, maar Bunzing hield met een prachtige redding de stand op 1-0. De Kikker liet zien, nog steeds over een uitstekende trap te beschikken en schoot van afstand prachtig raak, 2-0. Vanaf het veld werd geroepen, dat het middenveld niet geheel in balans was en dit was het moment op te gaan wisselen. De Slager en Abe werden naar de kant gehaald en Sheriff en Bever mochten het team versterken. Zondag 10 zag de angst bij Coal en maakte daar uitstekend gebruik van. Als ervaren rots, dirigeerde Tsjeu zijn team naar voren en kreeg De Kikker het op zijn heupen, hij snelde over de linker vleugel, maakte een paar rare kikkersprongen en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Patigol, die zijn 2e van de wedstrijd maakte, 3-0. Kort daarna maakte Patigol een solo, waar zelfs Maradona jaloers op zou zijn. Patigol ronde zijn solo keurig af, 4-0. De 5-0 en 6-0 waren identiek, de Kikker gaf een assist en Patigol schoot beide keren prachtig raak. Bij deze stand floot Colina voor de rust. Zondag 10 ging naar de kleedkamer en enkele spelers grepen alvast naar het bier. Gelukkig kan je in zulke situaties rekenen op de strenge Generaal, die aangaf dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat wij het ook niet in ons hoofd moesten halen, om een broodje kroket te gaan bestellen. Tijdens de rust was er ook nog wat verwarring, er was in de dug-out een piepklein mutsje gevonden. Dit mutsje, moest gezien de afmetingen, wel van Sheriff junior zijn, maar wat bleek, het piepkleine mutsje was van onze eigen Slager. Hoe dat mutsje op zijn hoofd kan passen, dat weet nog niemand.

De altijd nuttig spelende John Beton stond zijn plekje af aan Renaldo en Mels mocht na zijn blessure ook weer minuten gaan maken. Direct na de rust schoot de Sheriff met scherp en kwam de 7-0 op het scoreformulier (helaas staat het scorebord nooit aan bij Zondag 10). De 8-0 kwam van de voet van de altijd hardwerkende Abe, die kort daarvoor, een corner net over had gemikt. BarbaGert dacht ook een duit in het zakje te kunnen doen en hij begon aan een van zijn beruchte sprints. Toen gebeurde er iets heel vreemds…. Schuin achter de dug-out werd er keihard gelachen en wat bleek het was BarbaMarian, zijn eigen vrouw, die vorige week niet aanwezig was, toen BarbaGert op prachtige wijze had gescoord. Een andere spelersvrouw, de Slagerin was gaan hardlopen en besloot in haar hardloopkleding haar man te gaan aanmoedigen. Tot grote hilariteit van de bank en de vele supporters was ze gekleed in de teamkleuren van Zondag 10, roze/zwart. Alleen de rood/zwarte strepen ontbraken. Er werd direct geopperd om haar de plaats van de Slager te laten overnemen, maar haar reactie was, doe maar niet, anders heeft de Slager morgen niets te klagen over pijntjes.

Patigol raakte echt op stoom en was verantwoordelijk voor de 9-0 en de 10-0 en er volgende een applauswissel. BarbaGert werd onder luid applaus naar de kant gehaald. Direct daarna schoot de tegenstander raak, 10-1 en maakte BarbaGert duidelijk aan BarbaMarian, dat hij eruit ging en er gelijk een tegendoelpunt volgde. De Barbakinderen, BarbaRobin en BarbaPatrick keken vol trots naar onze BarbaGert. Niet veel later schoot Sheriff op doel, Mels kopte door en de 11-1 was daar, althans dat dachten we. Het doelpunt werd onder dubieuze omstandigheden wegens buitenspel afgekeurd. Erg bijzonder, de grensrechter van de tegenstander zag er zelfs geen buitenspel in. Wat er daarna gebeurde, is eigenlijk met geen pen te omschrijven… Na een prachtige aanval, passeerde Renaldo op magnifieke wijze zijn tegenstander en schoot hij voor het eerst sinds jaren op het doel van een tegenstander (jaja, ons eigen doel is vaker onder vuur genomen door Renaldo). Helaas werd Renaldo verslagen door het zijnet. Bever trok ook nog enkele malen ten aanval, maar werd elke keer teruggeroepen door de Hapsnurker. De Hapsnurker is gewend samen met de altijd sober spelende McLeckendyke te verdedigen en hij is van mening, dat een voorstopper ook bij een stand van 10-1, zich vooral met het verdedigen van de voorsprong moet bezighouden. Na wederom een prachtige aanval over vele schijven, speelde de Kikker met een mooi hakje, Mels vrij en liet Mels weer eens zien, hoe erg wij hem gemist hebben op het veld. De 11-1 was toch een feit.  Engel maakte na een assist van Patigol op sublieme wijze de 12-1 en kort daarna was Sheriff verantwoordelijk voor de 13-1. Dat was het moment waarop de Hapsnurker dacht, dat de overwinning wel zeker was en ook hij ging lekker aanvallen. De bank bedacht zich geen moment en liet op luide wijze blijken, dat hij de laatste man was en hij Bever nu alleen liet. Hapsnurker draaide zich om en na een keurige sprint van 2 minuten, was hij net op tijd terug, om goed te kunnen zien, hoe Engel met een prachtige assist, een tegenstander vrij voor de Bunzing zette, 13-2. Dit bleek de eindstand en de revanche was daar.

Tevreden werd de kleedkamer opgezocht, Zondag 10 blijft kloploper en de biertjes smaakten heerlijk. Een grote groep bleef gezellig hangen en zag dat ook Zondag 1 de punten in Ambacht hield, gefeliciteerd heren.

UITNODIGING:

Onze topscorer Patigol is ongeveer een half jaar trainer van het AUTITEAM van IFC en de veteranen zijn door het AUTITEAM uitgenodigd om een voorwedstrijd voor het eerste te spelen. Wij zijn bijzonder vereerd om als tegenstander te mogen deelnemen in hun eerste officiële wedstrijd. De voorwedstrijd zal waarschijnlijk zondag 25 maart plaatsvinden en om 12:15 uur beginnen. Wij nodigen u allemaal van harte uit, om deze groep enthousiaste kids aan te komen moedigen. Zoals bij velen bekend, is het voorafje vaak net zo lekker als het hoofdgerecht. Komt u alstublieft extra vroeg naar het Sportpark Schildman.

 

MvG
Blonde Pijl