Zuur gelijkspel voor IFC

Tekst Cees van Heeren

In de strijd om de nacompetitie te ontlopen pakte IFC met een 1-1 gelijkspel bij het in de middenmoot staande Nuenen een belangrijk punt. Dit gelijke spel was eigenlijk echter bijzonder zuur, omdat de gelijkmaker van de Brabantse thuisclub pas diep in de blessuretijd van de tweede helft viel.
Onder redelijk mooie voetbalomstandigheden kon de keuzeheer Robert Verbeek van IFC wegens blessures niet beschikken over het drietal verdedigers Ramos, Emelina en Warner.
Dit betekende dat, Michael Potkamp, Juhtlen Castillo en Tim Willemstijn allen terugkeerden in de basis. Everon Pisas stond deze keer als vleugelverdediger opgesteld. Bij tegenstander Nuenen ontbraken de beide teamtopscorers Van den Donk (op wereldreis in 2019) en Peters (blessure).

In een matig duel had Nuenen wel een veldoverwicht, maar ze maakten het IFC in verdedigend opzicht ook niet echt moeilijk. Na 20 minuten was er wel opeens een vrije schotkans voor Van Gool voor de thuisclub doch zijn inzet leverde geen probleem op voor onze keeper Davey van Pelt. Na ruim een half uur spelen was het met veel inzet spelende IFC, dat op een voorsprong kwam toen Juhtlen Castillo vanaf 18 meter raak schoot 0-1. Het voorbereidend werk met een crosspass was van Perry van Eijken en de breedte pass van Danny Slingerland. Doordat een kopbal van Verkuijl na een corner ruim overging gingen de Ambachters met deze minimale voorsprong de rust in.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld. De thuisploeg optisch de bovenliggende partij en IFC loerend op de counter. Vlak na de herstart had Joey Grootenboer namens IFC de pech, dat hij slechts de paal trof. Met bijna nog een kwartier te spelen mocht Noël Goossens na een diepe bal van Slingerland alleen op de Brabantse keeper afgaan, maar hij kreeg helaas de bal niet langs deze doelman. Eigenlijk had IFC dus de drie volle punten toen al binnen moeten hebben.
In de derde minuut van de blessuretijd kreeg men daarvoor de zure rekening gepresenteerd. Het aandringende Nuenen kreeg nog een vrije trap te nemen op zo´n 20 meter van het doel. Strijbosch mikte de bal vervolgens niet alleen over de muur, maar ook buiten bereik van onze keeper tegen het net voor de 1-1 eindstand.

Door dit zure gelijke spel stapte IFC met een kater in de bus. Op doelsaldo klimt IFC weliswaar naar de veilige 12e plaats, maar in de twee resterende competitiewedstrijden moet deze positie verdedigd worden. Als eerste in het super belangrijke thuisduel op 19 mei tegen het puntgelijke, maar met een beter doelsaldo op de 11e plaats staande RKAVV uit Leidschendam.

De stand onderin, waarbij de nummers 13 en 14 na 28 wedstrijden nacompetitie moeten gaan spelen is als volgt:
11. RKAVV 25 punten, doelsaldo -11
12. IFC 25 punten, doelsaldo -19
13. Leonidas 25 punten, doelsaldo -25
14. Vlissingen 23 punten, doelsaldo -24
15. De Meern 13 punten Gedegradeerd.

Nuenen – IFC: 1-1 (0-1).
35. 0-1 Juhtlen Castillo en 90+3. 1-1 Sam Strijbosch.
Opm. Scheidsrechter M. Tjong A Hung (Leidschendam) bijgestaan door mevr. F. Hoogendijk en dhr. R. Metsemakers gaf drie gele kaarten aan Verkuijl (Nuenen) en Slingerland, Van Eijken (IFC).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Marco Bouwman, Everon Pisas, Perry van Eijken, Noël Goossens, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Juhtlen Castillo (73. Marcelo Gomes da Veiga), Tim Willemstijn en Joey Grootenboer (81. Mohamed el Bannasri).

Tekst: Cees van Heeren