IFC kan Halsteren niet weerstaan

Ondanks een in de eerste helft verkregen verdiende voorsprong en de omstandigheid, dat Halsteren de laatste tien minuten van de wedstrijd in een onder tal situatie geraakte wegens een dubbele gele kaart, kon IFC de fysieke kracht van de tegenstander niet weerstaan. In het laatste kwartier van de wedstrijd trokken zij namelijk de winst met 1-3 naar zich toe.

Dezelfde 11 spelers die vorige week in de gewonnen wedstrijd bij Meerssen aan de aftrap hadden gestaan, kregen in deze wedstrijd tegen Halsteren begrijpelijkerwijs het vertrouwen van trainer Breetveld van IFC. Bij de gasten van Halsteren maakten hun zeven spelers, die dit seizoen in de competitie al gescoord hadden, deel uit van de selectie.

Er was net zoals vorige week sprake van een duel met twee gezichten. De eerste helft was voor IFC, de tweede helft voor Halsteren. In de eerste helft had de ploeg van trainer Virgil Breetveld voetballend het betere van het spel en kwam al snel op een voorsprong te staan. Juhtlen Castillo ondernam een rush over de linkerkant en werd in de zestienmeterzone onreglementair gestuit door Van der Spek. De toegekende penalty werd door aanvoerder Danny Slingerland benut 1-0. Dit was niet alleen al de zevende competitietreffer van het seizoen voor de aanvallende middenvelder, maar tevens zijn 50ste officiële treffer met ingang van het seizoen 2014-2015 in de IFC-kleuren. In het vervolg van de eerste helft had IFC eigenlijk de voorsprong verder moeten en ook kunnen uitbreiden. Maar noch Castillo noch Joey Grootenboer wisten de mogelijkheden te benutten. Aan de andere kant riep Halsteren tot twee maal toe tevergeefs ook om een penalty wegens vermeende handsballen. Tien minuten voor het rustsignaal op het waterkoude sportpark kreeg hun teamtopscorer Kabwe Manengela hun grootste kans, maar hij besloot hard over. Met een minieme voorsprong van één doelpunt ging IFC dan ook aan de warme thee.

Halsteren ging in de tweede helft op zoek naar de aansluittreffer, waarbij het steeds opportunistischer ging spelen. IFC kwam daarbij nauwelijks aan voetballen toe, was onrustig aan de bal en liep ook teveel naar achteren. In het eerste kwartier na de rust riep Halsteren opnieuw tot twee keer toe tevergeefs om een penalty en zag IFC bij een schaarse eigen aanvallende actie de afronding van Achraf el Hajouti voorlangs het doel gaan. Halfweg de tweede helft kwam IFC al enkele keren goed weg bij kopballen van Didi en zag tot hun opluchting bij één aanval eerst de lat en bij de rebound de paal geraakt worden door spelers van de gasten. Eigenlijk was er toen al sprake van puur overleven voor de Ambachters. Met iets minder dan een kwartier te spelen gebeurde het wellicht onvermijdelijke toch. Keeper Davey van Pelt kon een bal na een corner niet vasthouden en Voermans gaf het tikje, dat de gelijke stand betekende. Een vijftal minuten later ontving Moerland zijn tweede gele en dus rode kaart. De hoop van het thuisteam, dat de aanvalsdrang van de gasten zou stokken, bleek ijdel. De Brabanders bleven gewoon vol op de aanval spelen en even later bracht de boomlange invaller De Bonte (ex. Kloetinge) met een kopbal de stand op 1-2. Hoewel hierna Everon Pisas wel werd ingebracht voor een middenvelder werd met het inbrengen van de ook klaar staande boomlange centrumspits Noël Goossens bij de Ambachters nog even werd gewacht. Even later kopte Beerendonk de bal na een corner binnen voor de beslissende 1-3 stand. Met deze dubbele achterstand geconfronteerd en met de nu ingebrachte Goossens zocht IFC weliswaar de aanval, maar verder dan een scrimmage met geblokte pogingen van Castillo en Slingerland kwam IFC niet.

Zo eindigde de wedstrijd al in de vierde thuisnederlaag van het seizoen voor IFC en vond trainer Breetveld het teleurstellend, dat zijn team niet voor het eerst dit seizoen, geen gehele wedstrijd het gewenste niveau had kunnen vasthouden. Het tweede doelpunt voor Halsteren was overigens het 200ste tegendoelpunt van IFC in zijn hoofdklasse historie van nu 96 wedstrijden.
Door deze nederlaag neemt IFC momenteel weer de 10e plaats in de stand op twee punten achterstand van de drie ploegen, die op de gedeelde 7e plaats staan.
Volgende week zondag krijgt IFC weer een kans om de vijfde competitiezege van het seizoen te behalen. Het op de 14e en één na laatste plaats staande VC Vlissingen komt dan naar sportpark Schildman en ongetwijfeld zal IFC die wedstrijd willen benutten om zijn supporters op een goede wedstrijd te trakteren.

IFC – Halsteren: 1-3 (1-0).
6. 1-0 Danny Slingerland, 76. 1-1 Jelle Voermans, 82. 1-2 Tom de Bonte en 86. 1-3 Jeroen Beerendonk.
Opm. scheidsrechter P. Henshuijs uit Amsterdam bijgestaan door dhr. K. Tardy (Leeuwarden) en dhr. G. Schogt (Amsterdam) gaf naast de dubbele gele kaart aan Moerland ook geel aan Van der Spek, Didi en Beerendonk (allen Halsteren).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos (87. Noël Goossens), Marcelo Gomes da Veiga, Perry van Eijken (83. Everon Pisas), Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Achraf el Hajouti, Juhtlen Castillo, Tim Willemstijn en Joey Grootenboer).