Thuiswedstrijd in beker tegen Groot Ammers

Afgelopen zaterdag won IFC zijn eerste bekerpoulewedstrijd met 0-2 bij De Alblas. In de tweede bekerpoulewedstrijd op zaterdag 10 september ontvangt IFC in een thuiswedstrijd Groot Ammers. Deze tegenstander speelde in zijn eerste bekerwedstrijd gelijk.

De Tegenstander Groot Ammers:
De vv Groot Ammers op 8 juni 1932 opgericht, heeft dit jaar dus zijn 90 jarig jubileum.
Deze eeuw komt het eerste elftal van Groot Ammers, gemeente Molenlanden, steeds wisselend een aantal jaren uit in de derde klasse en de vierde klasse.
In het afgelopen seizoen werden ze 13e en voorlaatste in de derde klasse C met 23 punten uit 26 wedstrijden. In de nacompetitie om klassenbehoud wonnen ze na een 1-1 eindstand met strafschoppen van NOAD´32. In de daarop volgend finalewedstrijd in Wouw tegen het Zeeuwse Nieuwdorp ging het fout. Ondanks twee doelpunten van Kuylenburg en een 2-1 voorsprong met zelfs een man meer, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Hierin bleek keeper Vink van Nieuwdorp een te groot obstakel. Dit seizoen komt het elftal van de nieuwe trainer Bertus van Schaik daardoor uit in de 4e klasse E.
De vereniging uit Groot Ammers heeft circa 600 leden.

Dit seizoen:
De ploeg kende nog geen overwinning in de gespeelde oefenwedstrijden. Er werd namelijk met 0-2 verloren van Perkouw, met 0-4 van Lopik en afgelopen dinsdagavond met 0-4 van Streefkerk (2e klasse).
Afgelopen zaterdag 3 september speelde het in de beker na een 0-1 achterstand thuis met 1-1 gelijk tegen VVGZ 2 door een doelpunt van Sem van der Grijn.

Waar te zien:
Bij een overwinning doet IFC tenminste een grote stap naar bekerpoule winst, terwijl Groot Ammers op zijn minst minimaal gelijk dient te spelen om zicht te houden op bekerwinst. De wedstrijd start op zaterdag 10 september om 15.15 uur op Sportpark Schildman.

Cees van Heeren