Achterhoekse miserie voor IFC
.

tekst: Cees van Heeren

Ook de tweede wedstrijd tegen een ploeg uit de Achterhoek leverde voor IFC een nederlaag op. RKZVC uit Zieuwent ging met een gestolen overwinning van 0-1 terug naar het Oosten. Het aanvallend ingestelde IFC wist voor het eerst dit seizoen geen doelpunt te maken tegen de hechte en massale defensie van de gasten.

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week ontbrak wegens een blessure Marco Bouwman, waardoor Nico Ramos terugkeerde in de defensie.

De gestaag vallende regen en windvlagen maakten het voor de spelers niet eenvoudig om een goede partij op de mat te leggen. IFC domineerde vanaf de start, had over de gehele wedstrijd zo´n 75% balbezit, en zocht de aanval, maar kon tegen de hechte defensie maar weinig doelrijpe kansen creëren. De beste kans in de eerste helft was voor Joey Grootenboer, die na een rush van Everon Pisas de bal net langs de verkeerde kant van de paal prikte.

Bij het begin van de tweede helft was aanvoerder Danny Slingerland met een blessure achtergebleven in de kleedkamer en Achraf el Hajouti nam zijn plaats over op het middenveld. De aanvoerdersband ging hierbij naar de arm van Perry van Eijken, die overigens zijn 150ste officiële KNVB wedstrijd voor IFC speelde gerekend ingaande het seizoen 14-15. Wat tegen zo´n defensieve tegenstander juist niet moet gebeuren, gebeurde ruim vijf minuten na de herstart toch. Na een fout volgde een snelle counter en op aangeven van Storkhorst schoot Belterman de 0-1 op het scorebord. Hierna volgde een complete belegering van de handbalverdediging RKZVC bestaande uit 10 spelers en een doelman. Uiteraard kwamen er wel mogelijkheden en kansen voor de thuisploeg om de stand in evenwicht te brengen. Pisas over en een geplaatst schot van Van Eijken werd door doelman Penterman in één van de bijna 15 corners verwerkt. Ook pogingen van El Hajouti en opnieuw Pisas leverden niet het gewenste succes op. In de slotfase kreeg IFC nog twee kansen maar een kopbal van Michael Potkamp kon met moeite gekeerd worden door de doelman en in de blessuretijd toen ook keeper Yordi Godijn in het strafschopgebied van zijn collega opdook belandde een kopbal van Yoeri Rombouts helaas in het zijnet.

Zo leed IFC zijn eerste competitie thuis nederlaag en de tweede nederlaag van het seizoen in totaal, telkens tegen een ploeg uit de Achterhoek. Door deze nederlaag zakt de ploeg van trainer Jack van den Berg naar de derde plaats in de stand op twee punten achterstand op de beide koplopers Halsteren en Unitas.
Volgende week zondag 13 oktober krijgt IFC de mogelijkheid om deze nederlaag recht te zetten in een volgens de historie lastige uitwedstrijd bij Halsteren.

IFC – RKZVC: 0-1 (0-0).
8. 0-1 Joey Belterman.
Opm. scheidsrechter J. Jensch uit Almere bijgestaan door dhr. J. van Westen (IJmuiden) en dhr. B. Witsiers (Oss) kon de kaarten op zak houden.
Spelers IFC: Yordi Godijn; Nico Ramos, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas, Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (46. Achraf el Hajouti), Patrick Fonseca (67. Mitchel Ott), Elson do Rosario Almeida en Joey Grootenboer (78. Michael Potkamp).