Baronie en IFC doelpuntloos in evenwicht

De strijd tussen de gedeelde nummers drie van het vorige afgebroken seizoen in de hoofdklasse B Baronie en IFC eindigde doelpuntloos. Het was echter geen saaie maar een attractieve wedstrijd tussen twee goed voetballende ploegen.

In het team van trainer Jack van den Berg had ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd één wijziging in de beginopstelling plaatsgevonden. Mike Langerak stond aan de aftrap in plaats van Gilliomar Leona. Aanvoerder Danny Slingerland speelde zo zijn 175e officiële wedstrijd voor IFC gerekend ingaande seizoen 2014-2015.

De eerste helft was IFC eigenlijk de bovenliggende ploeg zonder overigens tot veel uitgesproken kansen te komen. In de aanvangsfase ondernam Patrick Fonseca een rush naar voren tot aan de achterlijn, maar zijn voorzet werd door Wirix voor de doelmond weggewerkt. Even later was het Fonseca die een gevaarlijke situatie voor zijn eigen doel juist voorkwam en in de 10e minuut ging onze keeper Jesper Harmans gestrekt naar de hoek om een poging van de beweeglijke Mohammad onschadelijk te maken. Eigenlijk had back Elson Rosario Almeida de beste kans toen hij na een interceptie over de as van het veld doorstoomde richting vijandelijk doel, doch de vuisten van doelman Van de Butselaar trof.
Na deze leuke eerste 20 minuten ontstond er hierna meer een tactisch steekspel zonder dat dit tot open kansen voor beide ploegen leidde. De ruststand van 0-0 kwam dan ook niet echt als een verrassing.

Bij de start van de tweede helft bleef de licht geblesseerd geraakte Yoeri Rombouts achter in de kleedkamer en nam Nayron Mathilda zijn plaats in de aanval over. In de tweede helft was Baronie, dat feller op de bal speelde, bovenliggend. Wel was de eerste mogelijkheid voor IFC maar de door Hermon Tekleab aan de linkerkant weggestuurde Mitchel Ott vond in de korte hoek de doelman paraat. Na bijna een uur spelen had de thuisclub eigenlijk op een voorsprong moeten komen. Na een piekfijne voorzet mikte Mohammad gelukkig een meter langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Tien minuten later moest keeper Jesper Harmans met een fantastische save een kopbal van Meyres onschadelijk maken. Dezelfde attente keeper en het voortreffelijke centrale verdedigingsduo David Almeida en Dylan Vyent gaven verder geen krimp tegenover de steeds meer sterk aandringende thuisploeg. De beste kans was nog ruim tien voor tijd voor IFC toen invaller Gilliomar Leona door David Almeida de diepte werd ingestuurd, doch hij kreeg de bal niet langs de Brabantse doelman.

Voor het eerst na 1 april 2018 (uit bij BVC´12) eindigde zo een competitieduel van IFC doelpuntloos.
De beide opponenten van vandaag blijven ongeslagen in de prille competitie. Voor de derde keer in vier onderlinge ontmoetingen in Breda eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.
ook in de competitiestand geven beide teams elkaar niets toe. Ze staan op 2 punten achterstand van de twee ploegen (AWC en Halsteren) die hun beide wedstrijden wisten te winnen.

Volgende week zondag 20 september speelt IFC om 14.00 uur zijn tweede thuisuitwedstrijd van dit seizoen tegen het Limburgse Minor uit Nuth.
Baronie – IFC: 0-0.
Opm. scheidsrechter Dhr. R. Souwen uit Tilburg bijgestaan door dhr. I. Larijn en dhr. S. Weeda gaf gele kaarten aan Prent (Baronie) en Slingerland (IFC).
Spelers IFC: Jesper Harmans; David Almeida, Dylan Vyent, Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts (46. Nayron Mathilda), Danny Slingerland (89. Esey Kiflom Tsegay), Mitchel Ott (71. Gilliomar Leona), Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida en Mike Langerak.