Derde zege op een rij voor IFC

In de zondag hoofdklasse B won IFC ook zijn derde competitiewedstrijd van het seizoen. Het uit de derde divisie gedegradeerde OJC Rosmalen werd met een 4-2 nederlaag opgezadeld. Uiteraard blijft de ploeg uit H.I. Ambacht hiermee de koploper.

Trainer Jack van den Berg kon in deze wedstrijd wegens een bruiloftsfeest niet beschikken over Esey Kiflom Tsegay wiens plaats in het hart van de verdediging werd ingenomen door Marco Bouwman. Tevens verdedigde deze wedstrijd, volgens afspraak, Davey van Pelt het doel.

Na ruim een kwartier spelen een ongelooflijk doelpunt. Vanaf 55 meter, dus ruim op eigen helft, nam Hermon Tekleab snel een vrije trap en zijn boogbal zeilde over doelman Kanters in het doel 1-0. De eerste keer dat deze doelman in de competitie werd gepasseerd en op een formidabele wijze. Nog voor de rust verdubbelde IFC de score. Uit een laag voorgegeven corner was het de mee opgekomen Marco Bouwman, die van dichtbij binnenschoot. Zijn allereerste officiële doelpunt voor IFC.
Met deze stand kwamen de gasten nog goed weg want de met veel dreiging spelende Everon Pisas had in dit speldeel al drie 100% kansen niet tot een doelpunt weten te promoveren.

Al heel snel in de tweede helft was het Yoeri Rombouts die de stand een nog florissanter aanzien gaf 3-0. Na een onderschepping door Joey Grootenboer was het vervolgens Danny Slingerland die Pisas aan het werk zette en uit diens voorzet scoorde de doelpuntenmachine niet alleen zijn derde goal van de competitie, maar ook zijn 15e in de hoofdklasse voor IFC. Met ingang van het seizoen 14-15 overigens ook al zijn 75e officiële IFC doelpunt. Hierbij zijn de doelpunten voor IFC in het seizoen 13-14 derhalve niet meegenomen. Alleen al in de 2e klasse competitie liet hij het vijandelijk net toen liefst 44 keer bollen.
In de kleine 20 minuten daarna zette OJC aan en was het hun aanvoerder van de Sande die met een nog getoucheerde vrije trap vanaf de zijkant de spanning enigszins terugbracht. Nadat keeper Van Pelt de aansluitingstreffer op een afstandsschot van dezelfde van de Sande voorkwam, was het aanvoerder Danny Slingerland die de bal met een krul in het net liet ploffen 4-1. Zijn eerste competitietreffer van dit seizoen. Hoewel van den Boogaard met een van richting veranderde voorzet nog tegen scoorde, speelde IFC het laatste kwartier van de wedstrijd op professionele wijze uit en boekte dus zijn derde zege op een rij.
Al met al een veel beter begin in de hoofdklasse toen de eerste drie wedstrijden juist werden verloren. Er zijn echter nog 27 wedstrijden te gaan, maar het lijkt dat eigen doelstelling van IFC wegblijven van de degradatiezone en zo mogelijk meedoen om een periodetitel in ieder geval niet onrealistisch is.

Het veel kansen creërende en daaruit al 11 maal scorende IFC zal volgende week zondag 22 september proberen zijn vooraf niet verwachte koppositie bij Longa´30 in Lichtenvoorde te verdedigen.

IFC – OJC Rosmalen: 4-2 (2-0).
17. 1-0 Hermon Tekleab, 40. 2-0 Marco Bouwman, 46. 3-0 Yoeri Rombouts, 67. 3-1 Roel van de Sande, 69. 4-1 Danny Slingerland en 74. 4-2 Kay van den Boogaard.
Opm. scheidsrechter R. Vereijken uit Beek bijgestaan door dhr. N. Klaver en dhr. S. Weeda gaf in totaal vier gele kaarten: Bouwman, Ott (IFC) en Kappen, Chraou (OJC Rosmalen).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Marco Bouwman, Everon Pisas (70. Mitchel Ott), Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (84. Michael Potkamo), Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida en Joey Grootenboer.
Tekst: Cees van Heeren