Duel Baronie en IFC kent geen winnaar

Baronie en IFC op de gedeelde vierde plaats staande in de zondag hoofdklasse B, schotelden de circa 225 aanwezige toeschouwers afgelopen zondag 27 oktober een redelijk attractief duel voor. Het uiteindelijke resultaat was een 1-1 gelijkspel waarmee vooral thuisploeg Baronie na rust tevreden mocht zijn.

Trainer Jack van den Berg stelde in deze wedstrijd dezelfde 10 veldspelers op, als in de laatste wedstrijd tegen Halsteren. Alleen in het doel nam Davey van Pelt (in zijn 60e officiële wedstrijd voor IFC) de plaats in van de toen geblesseerd uitgevallen Yordi Godijn. Bij Baronie stonden vier van hun vijf competitie doelpuntenmakers in de basis opgesteld. Alleen Eugenia (2 goals) nam plaats op de reservebank.

In het eerste kwartier van de wedstrijd nam IFC eigenlijk het heft in handen. Een van de vier corners leverde een kopbal op van de mee opgekomen verdediger Esey Kiflom Tsegay, die rakelings over het doel ging. Toch was het Baronie dat de score opende. Een kort genomen corner en de bal werd uit de voorzet van Mijnhijmer door Wirix in de verre hoek binnen geknikt 1-0. Even later een lange rush van verdediger Elson do Rosario Almeida over wel 70 meter, maar zijn voorzet werd door Everon Pisas helaas wild over geschoten. Hierna hielden de ploegen elkaar qua veldspel en kansen in evenwicht. Een mooie aanval via Patrick Fonseca, Joey Grootenboer en Hermon Tekleab werd afgesloten met een gekruld schot van aanvoerder Danny Slingerland, maar doelman Van Butselaar stond goed opgesteld. Aan de andere kant van de groenwitte Baronnen zocht Mijnhijmer het doel te hoog en knalde Mohammad snoeihard op de paal. In de 42ste minuut knalde Slingerland op de vuisten van de doelman en de rebound verraste kennelijk Rombouts, want hij tikte de bal tegen de paal in plaats van in het doel. In de blessuretijd van de eerste helft opnieuw een goede actie van Almeida, maar mikte Grootenboer net naast het doel.
Zo eindigde een onderhoudende eerste helft in een 1-0 achterstand voor IFC.

Na de thee bleef Grootenboer achter in de kleedkamer en kwam Mitchel Ott in het veld. Al snel stond hij aan de basis van een aanval maar de inzet van de sterk spelende Perry van Eijken belandde tegen de vuisten van de doelman. Na de rust domineerde IFC, maar het kon weinig openingen creëren in de Bredase defensie. Aan de andere kant voorkwam Van Pelt een tweede tegendoelpunt op een schot van Mijnhijmer. Met nog 20 minuten op de klok een afgemeten voorzet van de prima spelende Elson do Rosario Almeida en topscorer Yoeri Rombouts knikte tussen twee verdedigers fraai en onhoudbaar binnen voor de uiteindelijke 1-1 eindstand. In de hierop volgende slotfase was Rombouts tot driemaal aan toe gevaarlijk. Maar eerst kon hij door twee verdedigers Umar en Veldhof ten koste van een corner afgehouden worden, schoot hij later de bal recht in de handen van Van Butselaar en in de blessuretijd op aangeven van de ingevallen Achraf el Hajouti werd een inzet van hem tot twee keer aan toe geblokt door een verdediger.
Beide ploegen schieten met het gelijke spel weinig op in de stand, de gedeelde vierde plaats op vijf punten achterstand van de nieuwe koploper Unitas blijft hun deel. Echter na twee verlies partijen is dit gelijke spel wel degelijk een opsteker voor de IFC equipe van Jack van den Berg.

Volgende week zondag 3 november speelt IFC weer een thuiswedstrijd en wel tegen het één punt minder tellend en op de gedeelde 7e plaats staande Silvolde, dat verrassend thuis met 3-0 won van Halsteren, aanvang 14.00 uur.

Baronie – IFC: 1-1 (1-0).
16. 1-0 Jens Wirix en 70. 1-1 Yoeri Rombouts.
Opm. Het arbitrale trio bestaande uit scheidsrechter M. Pijnenburg uit Udenhout bijgestaan door dhr. A. Atahiri en Dhr. G. Linke gaf geel aan Ott (IFC).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas (90. Achraf el Hajouti), Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida en Joey Grootenboer (46. Mitchel Ott).