EBOH en IFC weer in evenwicht

Hoewel niet zo spectaculair als aan het begin van het seizoen (4-4) hielden EBOH en IFC elkaar ook in Dordrecht in evenwicht. Na een met name onderhoudende tweede helft werd een eindstand van 1-1 bereikt. Zo blijft EBOH in zijn thuiswedstrijden ongeslagen en IFC derde staan in de rangschikking.

Trainer/Coach Ron Timmers van IFC had in vergelijking met de na strafschoppen gewonnen bekerwedstrijd tegen Arnemuiden een aantal andere spelers plaats in zijn startopstelling gegeven. Zo verdedigde Jeroen de Veij weer het doel en keerden Perry van Eijken, Achraf el Hajouti en Danny Slingerland terug in de basis. Yannick Jansen had daarboven zijn eerste basisplaats toebedeeld gekregen. Dit betekende, dat Karsten van de Velde net als Tim Willemstijn, Younes Er-Rihani, Ties van Aggelen en Noah de Neijs op de reservebank begonnen.

In de eerste helft kwamen EBOH en IFC niet aan scoren toe. Beide ploegen in een 4-4-2 systeem leken met de handrem erop te voetballen, waardoor de kansen schaars waren. Spits Noël Goossens van EBOH was er enkele keren dichtbij maar zijn schoten misten net de juiste richting. Aan de andere kant ontbeerde een afstandsschot van Achraf el Hajouti de kracht om het de doelman moeilijk te maken en dezelfde doelman Jan Arie Kouwenhoven kon later ternauwernood een inzet van Bobby Vos in corner verwerken. Op slag van het rustsignaal weerhoudt deze keeper opnieuw dezelfde speler van een huldiging en heeft de doelman daarna geluk dat bij de rebound twee spelers van IFC elkaar hinderen en daarmee niet kunnen inschieten.

Na een boeiende tweede helft sloten EBOH en IFC af met 1-1. Ricardo van de Merwe schoot vlak na rust na een diepe bal van Maikel Steenbakker op fraaie wijze de 1-0 binnen. Hierna werd de druk van IFC groot. Vlak na een driedubbele wissel werd één van de ingebrachte spelers Ties van Aggelen aan de rechterkant aangespeeld en de bal uit zijn schot plofte via de handen van de doelman in het doel. Hoewel grensrechter Stoel trachtte met een vlagsignaal de treffer te voorkomen, was de arbiter terecht resoluut: geen buitenspel en dus een treffer 1-1. EBOH leek daarna te wankelen en had zijn handen vol om wervelwind Ties van Aggelen af te stoppen. IFC had pech met twee kopballen van respectievelijk Mohamed el Bannasri (na een voorzet van Ties van Aggelen) en Michael Slingerland (rebound na schot Nick de Veij), die over het doel gingen. Echter EBOH brak niet en kreeg in de laatste tien minuten van de wedstrijd ook zelf weer kansen. Doelman De Veij redde zo met de voet op een inzet van Mitchell Rovers en enkele minuten later drukte hij de op hem afstormende Goossens zover naar buiten, dat hun kans weg was. Zo bleef het 1-1.

Aanvoerder Noël Goossens van EBOH na afloop ,,Ik denk gezien de hele wedstijd wel een terechte uitslag, dit gelijke spel. Man ik ben helemaal kapot van het vele loopwerk, als ik nu ga liggen val ik gelijk in slaap, denk ik.´´
Ook aan de zijde van IFC werd o.a. door de trainer beaamd, dat een gelijkspel wel de verhoudingen wel goed had weergegeven, waarbij IFC zijn beste periode had gekend na de tegentreffer tot aan de 80ste minuut.

Zo blijf IFC na een drukke week met drie wedstrijden binnen acht dagen, derde staan in de stand, nu op vier punten achterstand van koploper Spartaan´20 en op één punt van de nummer twee Oranje Wit. Dit met nog 10 wedstrijden te spelen.

Op zaterdag 9 maart speelt IFC zijn volgende competitiewedstijd uit bij CVV Zwervers in Capelle aan den IJssel.

EBOH – IFC: 1-1 (0-0)
48. 1-0 Ricardo van de Merwe en 65. 1-1 Ties van Aggelen
Opm. scheidsrechter M. Opsteen uit Kelsdonk gaf geel aan Roovers (EBOH), Van Eijken, Achraf el Hajouti (IFC).

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Yannick Jansen, Perry van Eijken (64. Tim Willemstijn), Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Mohamed el Bannasri (82. Sean Verburg), Danny Slingerland (82. Noah de Neijs), Bobby Vos (64. Ties van Aggelen) en Ramon van der Wal (64. Michael Slingerland).

Spelers EBOH: Jan-Arie Kouwenhoven; Jeremy Boshart, Furkan Kaya, Patrick Stoel (90. Jeffrey Manzanares), Mitchell Rovers, Ricardo van de Merwe (86. Ronan van Weelden), Jerry van Ingen (70. Haris Brzac), Maikel Steenbakker, Calvin van der Holst, Ricardo Heuverling en Noël Goossens.