Eclatante oefenwinst op Meeuwenplaat

Tekst: Cees van Heeren

In zijn derde voorbereidingswedstrijd boekte IFC een eclatante 1-10 uitoverwinning op het twee klasse lager uitkomende Meeuwenplaat.
Deze uitslag, betekende niet alleen de eerste oefenwinst van het seizoen, maar gaf overigens een realistisch beeld van de krachtsverhoudingen op het kunstgrasveld in Hoogvliet.

Trainer Jack van den Berg van IFC kon in deze wedstrijd om verschillende redenen niet beschikken over de veldspelers Marco Bouwman, Everon Pisas en Stephen Emelina.
Net als voor IFC was dit ook voor Meeuwenplaat overigens de derde voorbereidingswedstrijd. Eerder verloren ze van Olympia Gouda (5-1) en FC IJsselmonde zon (4-0).

IFC pakte gelijk het initiatief in de wedstrijd op en met een hoge balcirculatie werd de tegenstander de duimschroeven aangedraaid. Na een prima aanval over veel schijven viel in de vierde minuut al de 0-1. Nog voor het eerste kwart van de wedstrijd was gespeeld prijkte er een 0-4 tussenstand op het scorebord. Hoewel een kopbal van Yoeri Rombouts op de lat en een schot van Michael Potkamp tegen de paal belandde brak de rust aan met een 0-5 stand. De doelpuntenmakers waren Yoeri Rombouts en Joey Grootenboer beide 2x en na een individuele actie Mitchell Ott (overgekomen van Meeuwenplaat).

Uiteraard kwamen bij de start van de tweede helft bij beide teams invallers in het veld. Al vrij snel legde één van deze invallers de bal terug op aanvoerder Danny Slingerland voor de 0-6. Na een voorzet van dezelfde Slingerland zorgde Rombouts voor de zevenklapper. Een vijftal minuten later een goede aanval van het thuisteam en Greg Ott scoorde tegen 1-7. Met een prachtig schot in de kruising bracht Achraf el Hajouti het verschil weer op zeven. Na voorbereidend werk van Grootenboer prikte Rombouts de negende binnen. In de laatste minuut van de wedstrijd stoomde Perry van Eijken (inmiddels getooid met de aanvoerdersband) met de bal aan zijn voeten op vanaf het middenveld, in het strafschopgebied werd hij echter toch gestuit door de doelman en twee verdedigers, die daarbij ook tegen elkaar botsten en op de grond vielen. De goed meegelopen Rombouts kreeg daardoor de bal op een presenteerblaadje aangereikt en met zijn vijfde doelpunt van de wedstrijd bracht hij de eindstand op 1-10.

Zo boekte IFC een eclatante overwinning op Meeuwenplaat (waar alles overigens prima geregeld was), waarbij het liet zien goed te kunnen voetballen tegen een zwakkere tegenstander die echter ook volgens hun eigen bestuur wel wat teleurstelde.
De volgende oefenwedstrijd voor de Ambachtse zondag hoofdklasser is op woensdagavond 21 augustus. Dan ontvangt IFC op zijn eigen kunstgrasveld het in de zaterdag eerste klasse uitkomende Nieuw Lekkerland.

Doelpuntenmakers IFC: Yoeri Rombouts 5x, Joey Grootenboer 2x, Mitchell Ott, Danny Slingerland en Achraf el Hajouti.

Beginopstelling IFC: Davey van Pelt; Elson do Rosario Almeida, Michael Potkamp, Essey Kiflom, Patrick Fonseca, Perry van Eijken, Hermon Tekleab, Danny Slingerland, Joey Grootenboer, Yoeri Rombouts en Mitchell Ott.  Invallers: Amir Mahmoudian, Nico Ramos, Achraf el Hajouti en Angelmo Vyent.