Eenvoudige winst in regio derby voor IFC.

In de eerste competitie thuiswedstrijd van het seizoen 22-23 behaalde IFC een vrij eenvoudige 4-0 overwinning in de regio derby op Groote Lindt.

In vergelijking met de competitiewedstrijd van vorige week ontbrak bij IFC de toen met een hoofdwond uitgevallen Nick de Veij in de selectie. Tevens was Yoeri Rombouts wisselspeler. Amir Mahmoudian en Michael Slingerland keerden terug in de basis.
Bij Groote Lindt had trainer Randall Neeskens een tactische aanpassing gedaan. Daarbij de van IFC overgekomen Moustakiem Atlagh en Walid Abdellaoui, die in de eerste wedstrijd invallers waren geweest, hadden een basisplaats gekregen. Thom Hoogakker was wisselspeler terwijl Wesley de Hoog geheel ontbrak in de selectie.

Of het aan de wijzingen bij Groote Lindt lag is de vraag. In ieder geval begon IFC furieus aan de wedstrijd en binnen tien minuten spelen was de stand 2-0. In de vijfde minuut stoomde Mahmoudian op langs de zijkant en doordat doelman Raymond Klootwijk mis taste kon Michael Slingerland eenvoudig de bal binnenschieten voor de 1-0. Enkele minuten later was het Mitchell Ott, die zoals Arjan Robben in zijn tijd van buiten naar binnen dribbelde en de bal perfect binnenschoot 2-0. Hierna was het Groote Lindt dat na een turnover een schot van Hicham Bachau door keeper Jeroen de Veij gekeerd zag worden. Na ruim een half uur spelen dook back Mahmoudian weer een voorin op en zijn schot op doel verdween langs de doelman in het net. Hierbij werd de bal wel dan wel niet nog net met de punt van de schoen getoucheerd door Michael Slingerland. Beiden claimden het doelpunt. Echter het belangrijkste was dat er een doelpunt is gemaakt werd achteraf gezegd. Uit een vrije trap van aanvoerder Danny Slingerland leek Tom van Oorschot de score verder te verhogen, maar de bal verdween in het zijnet. In de blessuretijd kende de scheidsrechter nog een indirecte vrije trap in het strafschopgebied toe aan Groote Lindt. In eerste instantie stopte Jeroen de Veij het schot van Nasir el Arbaoui en de rebound van Bachau kwam tegen de paal. De ruststand was derhalve een comfortabele 3-0.

In de tweede helft was de wedstrijd redelijk snel definitief in de plooi gevallen. Na goed voorbereidend werk van Oussama el Hajouti tekende Mitchel Ott met zijn tweede van de middag voor de 4-0 tussenstand. De Lindt ageerde wel, dat aan de andere kant van het veld Bachau geblesseerd op het veld lag en er afgefloten had moeten worden of IFC de bal buiten had moeten schieten, indruk maakte dit niet op de leidsman. Zonder blessure behandeling kon hun speler ook gewoon verder voetballen.
Natuurlijk probeerde de Zwijndrechtse ploeg het wel met verse krachten waaronder routinier Sonny Schouten en creëerde het ook een viertal kansen. Een kopbal van El Arbaoui en een afstandsschot van Max Spruit waren een prooi voor de IFC keeper. Een afstandspegel van Thom Hoogakker en bij een 100% kans voor Klop ontbrak echter de juiste richting van het speeltuig om de eer te kunnen redden.

Zo won IFC redelijk eenvoudig zijn eerste thuiswedstrijd en bleef het voor het 22e officiële duel (competitie en beker) achterelkaar ongeslagen.
Volgende week zaterdag 8 oktober speelt IFC om 14.30 uur een uitwedstrijd bij het puntloze Hekelingen, terwijl Groote Lindt zelf SSS ontvangt.

IFC – Groote Lindt: 4-0 (3-0)
5. 1-0 Michael Slingerland, 8. 2-0 Mitchel Ott, 34. 3-0 Amir Mahmoudian en 51. 4-0 Mitchel Ott.
Bijz. scheidsrechter S. Tilborghs gaf geel aan Perry van Eijken (IFC) en Hicham Bachau (Groote Lindt).

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland (88. Quinten Plaisier), Michael Slingerland (79. Houssem Ghazouani), Mitchel Ott, Amir Mahmoudian (69. Yannick Jansen) en Noah de Neijs (88. Valentijn de Bruin).