Eerste seizoenreis van IFC naar Zuid-Limburg bij EHC/Heuts

Tot nog toe presteert IFC dit seizoen heel goed in de hoofdklasse, met een huidige derde plaats in de rangschikking. Natuurlijk wil men deze mooie plaats op de ranglijst behouden. Om dat te bewerkstelligen wacht zondag a.s. een uitwedstrijd. Voor het eerst dit seizoen dient IFC daarvoor te gaan aantreden in Zuid-Limburg. EHC/Heuts uit Hoensbroek zal de Ambachters namelijk kunnen gaan verwelkomen.

De Tegenstander EHC/Heuts:
In 1964 is de fusievereniging Emma Hoensbroek Combinatie ontstaan, een fusie tussen Sportclub Emma en SV Hoensbroek beide uit de toenmalige gemeente Hoensbroek. Tegenwoordig deel uitmakend van de gemeente Heerlen. In de jaren 1979 en 1985 werd het team kampioen in de hoofdklasse het toenmalige hoogste niveau op amateurgebied. Ook won de vereniging met zijn eerste elftal in het verleden (1991 en 1997) tot twee keer toe de KNVB districtsbeker van Zuid 2. Eigenlijk behoort de vereniging al jaren tot de top van het Limburgse amateurvoetbal. In de afgelopen 23 seizoenen kwam het team namelijk afwisselend uit in de hoofdklasse of in de eerste klasse. Laatstelijk promoveerde het vlaggenschip aan het einde van het seizoen 2014/2015 weer terug na de hoofdklasse.
EHC heeft momenteel 21 teams, die in KNVB verband uitkomen. Opmerkelijk is het feit, dat hieronder liefst drie G-teams zijn.

Vorig seizoen:

In het eerste jaar na de laatste promotie presteerde het team voortreffelijk en resteerde een prima derde plaats. Het vorige seizoen verliep veel moeizamer en pas op de laatste speeldag kon via een overwinning van 2-0 op het al gedegradeerde DOSKO het hoofdklasse schap gehandhaafd worden.
Net als het op de 10e plaats geëindigde IFC behaalden ze overigens 35 punten.

Dit Seizoen:
Door de thuisafgelasting (EHC speelt op gras) tegen Jong FC Den Bosch enkele weken terug heeft EHC tot nog toe zes competitiewedstrijden gespeeld. Daarvan werden er twee gewonnen, twee gelijk gespeeld en dus twee verloren. De twee gespeelde thuiswedstrijden werden alle twee echter gewonnen. Op de openingsdag met 4-0 tegen Nuenen en op de derde speeldag tegen BVC´12 met 2-0. In de stand nemen ze de 11e plaats in met acht punten en een doelsaldo van 12 voor en 9 tegen.

Selectie:
Trainer Gerard Douven is dit seizoen nieuw en overgekomen van RKSV Minor uit Nuth (eerste klasse).
De 12 gemaakte doelpunten in de competitie zijn afkomstig van zes verschillende spelers. De aan zijn derde jaar bij de vereniging bezig zijnde Lars Gulpen was vorig jaar teamtopscorer met 17 competitie doelpunten en heeft is dit prille seizoen weer teamtopscorer met drie treffers. Afgelopen zaterdag schoot de van EVV (3e divisie) overgekomen Michele Zotti twee vrije trappen binnen.

Historie:

Alleen in het vorige seizoen in de hoofdklasse troffen EHC en IFC elkaar.  De wedstijd in Hoensbroek eindigde toen in een doelpuntloos gelijkspel. De thuiswedstrijd eindigde in een duidelijk 4-0 overwinning voor IFC door onder meer doelpunten van Marwin Richard en Perry van Eijken.

Waar te zien:
De wedstrijd op Sportpark De Dem aan de Demstraat 13 te 6431 TC Hoensbroek start zondag 22 oktober om 14.30 uur onder leiding van scheidrechter R. Punt uit Amsterdam.

Tot Ziens!