Gouden wissel nekt IFC

Door een 3-1 nederlaag bij RKZVC in Zieuwent is er een einde gekomen aan de zegereeks van IFC. Dit na vijf achtereenvolgende overwinningen. Een invaller aan de zijde van de thuisclub nekte IFC in een tijdsbestek van een zestal minuten.

In vergelijking met de laatste gespeelde competitiewedstrijd ontbrak wegens verblijf in het buitenland de verdedigingsschef Nico Ramos bij IFC. Zijn plaats in het hart van de verdediging nam Marco Bouwman over. Bij de gasten ontbrak de geblesseerde Wouter Pillen en begon Sven Jurjus (4 competitiegoals) op de reservebank. De overige vijf competitie doelpuntenmakers stonden in de basis waaronder de afdelingstopscoorder Sjors Storkhorst.

In een levendige wedstrijd in de Achterhoek deed IFC helemaal niet onder voor de ook in vorm zijnde thuisploeg, die de laatste vier competitie wedstrijden hadden gewonnen. Eigenlijk integendeel ook IFC had voldoende mogelijkheden om tot scoren te komen en dwong ook meer corners af.
RKZVC begon in een 4-4-2 opstelling veel aanvallender aan de wedstrijd, dan enkele maanden terug toen ze een gestolen 0-1 overwinning hadden geboekt.

In de 7e wedstrijdminuut testte Storkhorst wel de kwaliteiten van onze keeper Davey van Pelt, die de schuiver in corner verwerkte. Langzamerhand nam echter IFC het initiatief over en voetbalde alleraardigst tot de zestien en creëerde ook enkele schietkansen. Niet veel later na de bovengenoemde kans schoot Yoeri Rombouts al in handen van de doelman. Een afstandsschot van Everon Pisas werd door doelman Penterman in 2e instantie vastgehouden en na een interceptie van Hermon Tekleab ging een inzet van Joey Grootenboer voorlangs het doel. Na een interceptie met het hoofd van Elson do Rosario Almeida stuurde hij Everon Pisas weg, maar opnieuw voorkwam de doelman een treffer en had de bal vervolgens klem voor de aanstormende Rombouts de rebound kon benutten. Later vond Pisas de doelman opnieuw op zijn weg.
Beide ploegen kwamen voor de rust derhalve niet tot scoren.
Na de rust ging IFC op dezelfde manier door maar bleef RKZVC ook weer geconcentreerd verdedigen. Doelman Penterman tikte een schot over, een schot ging hoog over en een kopbal ging een metertje naast. Maar een gouden wissel in de 72ste minuut van de wedstrijd nekte de ploeg uit Zuid-Holland. Sven Jurjus kwam in het veld voor de moegestreden aanvaller Schutten. Met zijn eerste balcontact gaf Jurjus een prima voorzet en was het de afdelingstopscoorder Storkhorst die de bal in volley binnenschoot 1-0 en zijn 18e competitietreffer in totaal. Een drietal minuten later was het Jurjus zelf die het eindstation was van een snelle aanval met Storkhorst als aangever. In de 77ste minuut was er sprake van de derde mokerslag toen het opnieuw Jurjus was die voorbereidend werk, deze keer van Belterman afrondde, voor de 3-0. Binnen vijf minuten sloeg de thuisploeg dus toe tot vreugde van het fel meelevende thuispubliek.
Vier minuten na deze derde mokerslag kwamen bij IFC pas de eerste wissels in het veld en bij zijn eerste balcontact was het de ingevallen Angelmo Vyent die zijn rush in het strafschopgebied ruw onderbroken zag worden. De terecht toegekende penalty werd door captain Danny Slingerland overtuigend omgezet in een ere treffer en zorgde voor de 3-1 eindstand.

Zo pakte RKZVC alle zes de wedstrijdpunten van IFC dit seizoen, dat nog wel op de derde plaats in de rangschikking van de zondag hoofdklasse B blijft staan.
Voor komende zondag 15 maart staat er voor IFC een thuiswedstrijd op het programma tegen het in punten gelijkstaande Baronie uit Breda.

RKZVC – IFC: 3-1 (0-0).
73. 1-0 Sjors Storkhorst, 76. 2-0 Sven Jurjus, 77. 3-0 Sven Jurjus en 83. 3-1 Danny Slingerland.
Opm. Scheidsrechter Dhr. L. Tissingh uit Heerlen bijgestaan door dhr. T. Nagtegaal (Etten-Leur) en dhr. J. Eimers (Doorn) gaf een gele kaart aan Rosario Almeida (IFC).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Marco Bouwman (81. Achraf el Hajouti), Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas, Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida en Joey Grootenboer (81. Angelmo Vyent).