Heerlijke competitiestart voor IFC

De goede voorbereiding op het zesde seizoen in de hoofdklasse heeft een goed gevolg gekregen in de eerste competitiewedstrijd. IFC boekte een heerlijke 4-2 thuis overwinning op OJC Rosmalen.

Trainer Jack van den Berg gaf in deze openingswedstrijd het vertrouwen aan vier nieuwe spelers in zijn selectie. Dit waren keeper Jesper Harmans, de verdedigers David Almeida en Dylan Vyent evenals aanvaller Gilliomar Leona.

Al vrij snel profiteerde Mitchel Ott optimaal van een fout in de opbouw van de gasten om IFC aan de leiding te brengen. Dit nadat even daarvoor een verdediger van de gasten een inzet van Danny Slingerland voor de doellijn al had moeten wegwerken. Vijf minuten later een goede aanval over de linkerkant en opnieuw was vleugelaanvaller Mitchel Ott attent om de bal bij een rebound van de doelman na een inzet van Patrick Fonseca binnen te tikken 2-0. Redelijk vlug viel daarna echter de aansluittreffer door Dennis Knuiman, die de van de paal terug ketsende bal tegen de netten deponeerde.
Halverwege de eerste helft maakte een speler uit Rosmalen hands op een in de 16 meter ingebrachte bal van Danny Slingerland. De aanvoerder vonniste zelf beheerst vanaf de 11 meter stip 3-1. Op slag van de rust was het spits Yoeri Rombouts die de Ambachtse formatie, na geklungel bij de Brabanders, zelfs op een comfortabele 4-1 voorsprong bracht.

In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht, nadat Rombouts de eerste mogelijkheid niet wist te benutten. Een vijftal minuten later was het Beissel die met een diagonaal zondagsschot de stand op 4-2 bracht. Hierbij gaven twee verdedigers wel te weinig druk op de bal, zodat hij vrij kon uithalen.
OJC Rosmalen zocht hierna uiteraard naar de aansluittreffer, maar kon geen open kansen creëren. IFC had eigenlijk in de omschakeling meer en zeker de betere kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zo had Ott een penalty verdiend toen hij bij een uitbraak naar de grond ging en belandde een kopbal van de ingevallen Mike Langerak in de grijpgrage handen van doelman Joris van Gerwen. Dezelfde doelman had later ook een goede reflex in huis op een punter van Patrick Fonseca. Echter gescoord werd er in de wedstijd dus niet meer.

Zo beleefde IFC en zijn trainer met de 4-2 thuisoverwinning dus een prima start van de competitie. Mitchell Ott was met twee treffers het goudhaantje en scoorde nu al meer dan in het gehele vorige afgebroken seizoen.

Volgende week zondag 13 september speelt IFC om 14.00 uur zijn eerste uitwedstrijd van deze competitie in Breda bij Baronie. Deze ploeg won ook zijn eerste competitiewedstrijd.

IFC – OJC Rosmalen:  4-2 (4-1).
6. Mitchel Ott, 11. 2-0 Mitchel Ott, 15. 2-1 Dennis Knuiman, 24. 3-1 Danny Slingerland, 45+1. 4-1 Yoeri Rombouts en 51. 4-2 Tom Beissel.
Opm. scheidsrechter Dhr. M. Krop uit Alkmaar bijgestaan door dhr. M. Adriaans en dhr. A. Mejia gaf gele kaarten aan Tekleab, Rosario Almeida (IFC), Hassoun en Geerts (OJC Rosmalen).

Spelers IFC: Jesper Harmans; David Almeida, Dylan Vyent, Hermon Tekleab, Perry van Eijken (46. Levi Marengo), Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (63. Mike Langerak), Gilliomar Leona (73. Nayron Mathilda), Mitchel Ott, Patrick Fonseca en Elson do Rosario Almeida.