IFC doet wat het moet doen, winnen bij Streefkerk

Tegen het op de laatste plaats in de rangschikking staande Streefkerk, deed IFC wat het vooraf gezien moest doen, winnen. Met de winst van 1-5 boekte de Ambachters hun vijfde achtereenvolgende overwinning. IFC blijft daarmee tot de absolute top drie in de 2e klasse behoren.

Trainer/coach Ron Timmers had dezelfde 11 spelers als vorige week een basisplaats toebedeeld. Zijn collega van Streefkerk had in de ochtend de ziekmelding gekregen van zijn teamtopscorer Emilio Prins.

IFC pakte vanaf het beginsignaal van de arbiter het initiatief en pinde de tegenstander op zijn eigen helft vast. Vooral Bobby Vos was een

plaag voor zijn directe tegenstander.
Het duurde echter tot bijna halfweg de eerste helft voordat IFC zijn gigantisch balbezit voordeel in de score tot uitdrukking bracht. Na een prima pass van Perry van Eijken schoot Michael Slingerland, die de bal niet aannam maar even liet lopen voor uit te halen, raak. Na voorbereidend werk van de zeer actieve Nick de Veij en een voorzet van aanvoerder en broer Danny Slingerland verdubbelde Michael Slingerland fraai koppend binnen het half uur de score. Enigszins verrassend scoorde daarna Streefkerk via Jelle van der Wal tegen. Daarvoor en daarna had de ploeg uit de Alblasserwaard ook twee mogelijkheden. Maar IFC had in de laatste vijf minuten ook zelf via Slingerland en Vos nog twee dotten van kansen niet benut.

Na de rust bracht Michael Slingerland, die even daarvoor al de paal geraakt had, met zijn derde doelpunt van de middag het verschil weer op twee en haalde daarmee ook gelijk de spanning uit de wedstrijd. Op het uur spelen stond Van Eijken weer aan de basis van een doelpunt toen hij op de zijkant Nick de Veij wegstuurde en met zijn puntgave voorzet wist de ingevallen Ties van Aggelen wel raad 1-4. Door de inmiddels neervallende nattigheid was schrijven door u verslaggever niet echt meer mogelijk. Zo´n tien minuten voor het einde van de wedstrijd was de ook ingevallen Noah de Neijs de aangever en invaller Mohamed el Bannasri de afmaker voor de 1-5 eindstand.

Naast de zeer bedrijvige Nick de Veij was uiteraard de hattrick scorende Michael Slingerland de IFC man van de wedstrijd. Sinds zijn terugkeer naar IFC ingaande het seizoen 21-22 staat hij nu op 70 competitie doelpunten.

Zo boekte IFC zijn vijfde achtereenvolgende overwinning, waardoor het in de stand op de met Spartaan´20 gedeelde tweede plaats staat op drie punten achterstand van koploper Oranje Wit.
Trainer Robin van der Hulst van Streefkerk noemde aan Regio-voetbal.nl IFC bij far de beste ploeg waartegen ze dit seizoen zijn uitgekomen.
Volgende week zaterdag 9 december ontvangt IFC om 15.00 uur in een thuiswedstrijd datzelfde Spartaan´20 uit Rotterdam.

Streefkerk – IFC: 1-5 (1-2).
22. 0-1 Michael Slingerland, 30. 0-2 Michael Slingerland, 33. 1-2 Jelle van der Wal, 52. 1-3 Michael Slingerland, 61. 1-4 Ties van Aggelen en 80. 1-5 Mohamed el Bannasri.
Opm. scheidsrechter De Wild gaf in een sportieve wedstrijd geel aan Willemstijn (IFC).
Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti (69. Mark Zwang), Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij (78. Jayson van der Linden), Achraf el Hajouti, Danny Slingerland (69. Noah de Nijs), Michael Slingerland (69. Mohamed el Bannasri), Bobby Vos (46. Ties van Aggelen) en Ramon van der Wal.

Tekst: Cees van Heeren