IFC en Moerse Boys evenwicht in oefenduel

In de laatste wedstrijd in de voorbereidingsfase op de competitie eindigde de wedstrijd voor IFC tegen competitietegenstander Moerse Boys in evenwicht 2-2.

Van de zes gespeelde oefenwedstrijden won IFC er vier en speelde er dus één gelijk. Allen van derde divisionist Dongen werd verloren. Er werden in totaal 19 doelpunten gemaakt, waarbij Yoeri Rombouts (9x) en Nayron Mathilda (5x) voor de meeste treffers zorgden. Niet alleen gezien deze uitslagen, maar ook gezien het getoonde prima veldspel kan dus gesproken worden van een goede voorbereiding op de competitiestart.
Daarin is op zondag 6 september OJC Rosmalen te gast in H.I. Ambacht.

De wedstrijd tegen competitie tegenstander Moerse Boys uit Zundert bleek een waardige afsluiting van de serie oefenwedstrijden. Beide ploegen hanteerden een hoog baltempo, hadden veel loopvermogen en met inzet werden de onderlinge duels uitgevochten.
In de aanvangsfase kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong door een vrije trap van Marvin de Beer. Dit was ook de ruststand.
Enkele minuten na de rust viel de gelijkmaker. Na voorbereidend werk van Mathilda en Patrick Fonseca was het Mitchel Ott, die via een verdediger voor de 1-1 zorgde. Enkele minuten later was het dezelfde speler die zijn inzet in de korte hoek net niet beloond zag worden. Tien minuten later kwam de ploeg uit Brabant weer op een voorsprong door een kopbal van Jesse Mouws. Drie minuten later op aangeven van Elson do Rosario Almeida had Mathilda vervolgens pech, dat de bal uit zijn schot slechts tegen de lat belandde. Met nog een kwartier te spelen kreeg IFC wegens een handsbal een penalty toegewezen, die door Mathilda vakkundig werd verzilverd voor de 2-2 eindstand.

De aanwezige toeschouwers waaronder de hoofdtrainers van Smitshoek en Papendrecht hadden een aantrekkelijke wedstrijd gezien. Dus de IFC-leden en andere nieuwsgierige voetbal liefhebbers zijn zondag a.s. van harte welkom om het team te zien en te steunen in de eerste competitiewedstijd sinds 8 maart jl.

Basisspelers IFC: Jesper Harmans; David Almeida, Dylan Vyent, Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Gilliomar Leona, Mitchel Ott, Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida en Mike Langerak.