IFC in oefenduel te sterk voor Nieuw Lekkerland

Tekst: Cees van Heeren

In zijn vierde voorbereidingswedstrijd was IFC met een 4-0 thuisoverwinning te sterk voor Nieuw Lekkerland, dat als eerste klasse ploeg wel minder ver in zijn voorbereiding is. Uiteraard is de behaalde winst, waarin verdedigend de nul werd gehouden positief.

Trainer Jack van den Berg van IFC, die zoals in oefenwedstrijden betaamd dingen aan het uitproberen is om de sterkste formatie te vinden, kon in deze wedstrijd alleen niet beschikken over de licht geblesseerde Stephen Emelina. Alle andere selectiespelers kwamen in deze oefenwedstrijd in meer of mindere mate in het veld.
Voor Nieuw Lekkerland van trainer Van Gastelen was dit overigens pas de tweede voorbereidingswedstrijd. Eerder werd gewonnen van Streefkerk.

IFC pakte voor redelijk veel toeschouwers, gelijk het initiatief in de wedstrijd en met een hoge balcirculatie werd de tegenstander onder druk gezet. Nieuw Lekkerland vond, dat overigens wel goed en zakte in en probeerde daarmee de ruimtes klein te maken, om zodoende kansen voor de thuisploeg te vermijden. Deze tactiek had succes, beide doelmannen behoefden in de eerste helft dan ook maar sporadisch in actie te komen.
Wel was aanvoerder Danny Slingerland twee keer gevaarlijk met een vrije trap van buiten de zestienmeterzone doch de doelman pareerde de beide inzetten knap. Na meer dan een half uur spelen was het wie anders dan Yoeri Rombouts die optimaal profiteerde van een verdedigingsfout van de gasten en de 1-0 binnenschoot.
Een vijftal minuten later was IFC in de verdediging slordig en in tweede instantie voorkwam keeper Yordi Gordijn een tegentreffer. Zo brak de rust aan met een voorsprong.

Hoewel er in de tweede helft meer doelpunten vielen werd het spel in het verloop van deze helft minder aantrekkelijk. De vele wisselingen bij beide teams waren hier uiteraard in behoorlijke mate debet aan.
Wel kwam IFC goed uit de startblokken. Al in de openingsfase een goede aanvalsopzet vanaf de linkerkant. De voorzet van Mitchell Ott werd daarbij ingeschoten door Yoeri Rombouts, waarbij een lijnverdediger het speeltuig niet kon wegwerken 2-0. Voordat op de wedstrijdklok de 60 minuten gepasseerd was, was de stand opgelopen naar een 4-0 voorsprong.
Nu na een aanval over de rechterkant volgde een voorzet van Everon Pisas en deze keer dook Yoeri Rombouts doeltreffend koppend bij de 2e paal op. Zodoende maakte hij hiermee zijn hattrick vol. Een vijftal minuten later onderbrak de Alblasserwaardse doelman een gevaarlijke aanval door ver uit zijn doel te komen, maar hij schoot daarbij de bal pardoes in de voeten van Danny Slingerland. De teamtopscorer van de laatste twee seizoenen bedacht zich geen moment en vanaf net over de middenlijn schoot hij de bal direct met links in het lege doel en zorgde daarmee gelijk voor de eindstand, hoewel de wedstrijd nog een half uur zou duren.

Zo boekte IFC een tweede achtereenvolgende oefenoverwinning in de voorbereiding.
Voor zondag 25 augustus zoekt IFC overigens nog steeds een nieuwe tegenstander om tegen te oefenen wegens een eerder in de week ontvangen afzegging van Leones.

IFC – Nieuw Lekkerland: 4-0 (1-0).
1-0, 2-0 en 3-0 Yoeri Rombouts en 4-0 Danny Slingerland.

Beginopstelling IFC: Yordi Godijn; Elson do Rosario Almeida, Marco Bouwman, Nico Ramos, Everon Pisas, Perry van Eijken, Hermon Tekleab, Danny Slingerland, Joey Grootenboer, Yoeri Rombouts en Michael Potkamp. Invallers: Davey van Pelt, Essey Kiflom, Amir Mahmoudian, Mitchell Ott, Achraf el Hajouti en Patrick Fonseca.