IFC JO19-2 verkleint de kans op het kampioenschap tegen Terheijden JO19-2G

Verslag: Jacques Grossouw
Fotoverslag: Jacques Grossouw

Terheijden is vandaag onze gast. Een team dat in de najaarscompetitie kampioen werd, promoveerde en twee dragende spelers kwijtraakte aan hun JO19-2. Het is een team met jonge spelers, een aantal is nog in de leeftijd van JO17. Een sterk team dat wel. Ze kunnen lekker tikken en IFC heeft het daar best moeilijk mee.

Terheijden komt dan ook verdiend op 0-1.

IFC speelt gehaast en heeft weinig rust aan de bal. Maar we hebben natuurlijk een spits die altijd gevaarlijk is. En als er een overtreding gemaakt wordt op Dylan in het strafschopgebied, wijst de goed leidende scheidsrechter de bal op de stip. Dylan verzuimt echter om die te benutten.

Even later weer een overtreding net in de 16 en opnieuw wijst de scheidsrechter naar de stip. Deze keer benut Dylan wel de geboden mogelijkheid en is het 1-1.

Terheijden blijft leuk voetballen en IFC heeft de beste kansen. Mohammed staat buitenspel, maar daar gaat de bal niet naar toe. De bal gaat namelijk naar Dylan en de 2-1 wordt in mijn ogen onterecht afgekeurd. Er was geen verbinding met de VAR, want die is er op dit niveau nog niet, dus is het gewoon 1-1.

De 2-1 van weer Dylan komt er toch en dan staat IFC in eens voor. En IFC had de voorsprong uit kunnen bouwen als er voorin wat meer oog voor elkaar geweest was. Mohammed speelde een prima wedstrijd, stond er prima voor maar kreeg de bal niet.

Achterin stond het vandaag best goed. Toch is het Terheijden dat het betere spel heeft en uiteindelijk de gelijkmaker op het scorebord zet. 2-2 en dat komt dan toch hard aan. Jammer, volgende keer weer beter!

Ik hoorde in ieder geval nog het volgende: Zij spelen waar wij steeds op trainen. Bal ontvangen en meteen doorspelen..