IFC speelt weer 1-1 gelijk bij Nuenen .

Tekst: Cees van Heeren

Na de wedstrijd verkeerde IFC weliswaar niet in hogere sferen, maar ze pakten net als vorig seizoen wel een belangrijk maar zeker verdiend punt mee uit de uitwedstrijd bij Nuenen. Door dit gelijke spel heeft IFC nu één punt meer verzameld dan in het gehele vorige seizoen, maar belangrijker de kloof met de ploegen op de nacompetitieplaatsen bedraagt nu respectievelijk zes en zeven punten met nog drie speelronden voor de boeg.

Wegens ziekte kon trainer Virgil Breetveld in de vierde achtereenvolgende uitwedstrijd voor de Ambachters niet beschikken over Nico Ramos. Edison Warner keerde voor hem terug in de verdediging terwijl Mohamed el Bannasri ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd in de aanval de voorkeur had gekregen boven Billy Nzojyibwami.

In de eerste helft op het schitterende complex opereerden beide ploegen voorzichtig met twee aanvallers. In tegenstelling tot de wedstrijd in het vorige seizoen nam deze keer IFC het initiatief en het balbezit in de wedstrijd in handen met de twee frequent opkomende backs, waarbij de thuisploeg op eigen helft de zaken rustig afwachtte. Beide ploegen konden eigenlijk in de eerste helft weinig echte kansen creëren. Een schot van Achraf el Hajouti tegen een verdediger, Noël Goossens die over de bal maaide en een lichte doch resoluut afgewezen claim voor een penalty na een duw op Mohamed el Bannasri waren de gevaarlijkste situatie voor het doel van Doelman Verus van Nuenen. De beste kans was voor de thuisploeg na een omschakelmoment, maar hun topscorer Van de Donk kreeg de bal niet in het doel (op keeper Davey van Pelt en rebound in zijnet). De ruststand van 0-0 was dan ook logisch.

Na de rustpauze veranderde er eigenlijk in het spelbeeld weinig. De eerste goede kans was wel voor IFC. Na wat goochelwerk aan de linkerkant van Mohamed el Bannasri plaatste hij de bal breed op Noël Goossens, die de bal vervolgens tegen de doelman aanschoot. Een drietalminuten later moest onze keeper in actie komen, om een schot van Nijs van net buiten de zestienmeterzone onschadelijk te maken. In de 57e minuut kwam de thuisploeg zowaar op een voorsprong. Aan de zijkant van het strafschopgebied ging Jansen neer in een duel met Ronnie Nouwen en de scheidsrechter oordeelde strafschop. Vanaf de strafschopstip zorgde Van de Donk met zijn 23e competitietreffer voor de 1-0 tussenstand. Nog geen tien minuten later na dit ongelukkige moment kwam IFC gelukkig weer op gelijke hoogte. Uit één van de acht corners van Danny Slingerland kwam de bal bij de tweede paal terecht waar Noël Goossens (zie foto) relatief vrijstond en vanaf zes meter schoot hij de bal binnen met zijn 2e competitietreffer 1-1. In de speeltijd hierna van ruim 25 minuten had Nuenen de beste mogelijkheid om de overwinning naar zich toe te trekken. Echter Davey van Pelt liet op een krachtige kopbal van Van de Donk zien, waarom hij dit seizoen de eerste doelman is.

Zo eindigde deze wedstrijd met IFC als betere ploeg net als in het vorige seizoen in een 1-1 gelijkspel. Dit gelijke spel was overigens het 20ste van IFC in zijn hoofdklasse geschiedenis. In de huidige competitie heeft IFC nu naast negen gewonnen en verloren te hebben ook negen keer gelijkgespeeld.

Op zondag 13 mei speelt IFC zijn volgende van drie resterende competitiewedstrijden al en dat is eindelijk weer eens een thuiswedstrijd en wel tegen het één punt meer tellende Groene Ster uit Heerlerheide.
Nuenen – IFC: 1-1 (0-0).
57. 1-0 Thom van de Donk en 90+1. 1-1 Noël Goossens.
Bijz.: Scheidsrechter N. Zeeman uit Sneek bijgestaan door dhr. S.F. Bosscha en dhr. K. Tardy hield de kaarten op zak.
De spelers van IFC waren: Davey van Pelt; Edison Warner, Ronnie Nouwen, Mohamed el Bannasri, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Stephen Emelina (86. Marco Bouwman), Achraf el Hajouti (74. Billy Nzojyibwami) en Noël Goossens.