IFC te licht bevonden bij Longa´30

tekst: Cees van Heeren

In Lichtenvoorde in de Achterhoek werd IFC op bezoek bij Longa´30 te licht bevonden om de weelde van een ongeslagen koploper zijn, te kunnen dragen. Er werd een 3-1 nederlaag geleden en daarmee ook de koppositie afgestaan aan Halsteren.

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week keerde Esey Kiflom Tsegay terug in de basis. Elson do Rosario Almeida begon daardoor op de reservebank. Thuisteam Longa´30 grotendeels bestaande uit eigen opgeleide spelers kon ongeveer in zijn sterkste opstelling spelen.

Het slechts drie punten uit drie wedstrijden verzameld hebbende Longa´30 speelde feller dan IFC. Al in de achtste minuut kwam IFC op achterstand door een kopbal uit een corner van centrale verdediger Stevens. Enkele minuten daarvoor had onze keeper Davey van Pelt al een achterstand voorkomen bij een schot van Kuypers. Het zeker niet zijn niveau van de eerste drie wedstrijden halende IFC kwam na bijna 30 minuten spelen op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Hartgerink uit een corner van Everon Pisas. Een tiental minuten daarvoor had deze corner nemende speler doelman Wijnbergen overigens al tot een moeizame redding genoopt bij een venijnig schot. De rebound van Joey Grootenboer belandde daarna in het zijnet.

In de tweede helft had aanvoerder Danny Slingerland de kans om zijn ploeg op een voorsprong te schieten na voorbereidend werk van Hermon Tekleab en Nico Ramos, maar doelman Wijnbergen voorkwam dit. Enkele minuten later was het opnieuw Stevens, die de gastheer koppend aan een voorsprong hielp. Dit na een in eerste instantie afgeweerde corner. Nog geen vijf minuten na de nieuwe achterstand werd de bal op het middenveld van IFC onderschept en er volgde een snelle aanval, maar Kemperman kreeg de bal echter niet langs onze keeper geschoten.
Het de gehele wedstrijd meer balbezit hebbende IFC poogde in de slotfase wel aan te dringen, maar kwam daarbij niet echt verder dan een kopbal over het doel van Yoeri Rombouts. In de blessuretijd besliste Besselink bij een counter wel het duel in het voordeel van de ploeg uit de Achterhoek 3-1.

Zo leed IFC zijn eerste competitienederlaag van het seizoen, maar heeft het zoals een vurige supporter opmerkte nog wel zes punten meer dan vorig seizoen na vier gespeelde wedstrijden.

Het humeur van trainer Jack van den Berg, die sprak van `IFC staat weer met beide benen op de grond` en `afgetroefd zijn door een ploeg die echt wilde winnen` werd er na afloop in de bus op de terugreis niet beter op, toen bleek dat de tv in de bus van De Snelle Vliet niet werkte en zodoende de eredivisietopper PSV – Ajax niet te zien was.

Volgende week zondag 29 september ontvangt IFC het uit Nuth afkomstige Minor. Eerder op woensdag 25 september speelt het om 20.00 uur thuis een oefenwedstrijd tegen Sparta av.

Longa´30 – IFC: 3-1 (1-1).
8. 1-0 Jelme Stevens, 28. 1-1 Dion Hartgerink (e.d.), 56. 2-1 Jelme Stevens en 90+1. 3-1 Jordi Besselink.
Opm. scheidsrechter J. Kaper uit Vries bijgestaan door dhr. C.D.R. van der Hul en dhr. M.H. Osman gaf een gele kaart aan Fonseca (IFC).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos (73. Elson do Rosario Almeida), Marco Bouwman, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas, Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Patrick Fonseca (84. Michael Potkamp) en Joey Grootenboer (63. Mitchel Ott).