IFC verliest oefenduel van Dongen

Op eigen veld verloor IFC in zijn tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding van het in de derde divisie uitkomende Dongen met 1-2.
Trainer Jack van den Berg van IFC kon niet beschikken over de langere tijd geblesseerd geraakt zijnde Nico Ramos en had daardoor de beschikking over slechts 14 veldspelers.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Smitshoek gingen beide elftallen vanaf het aanvangstijdstip 11.00 uur gelijk tegen elkaar op. IFC kreeg van Dongen veel minder de mogelijkheid om tot zijn combinatiespel te komen. Door eigen foutjes in de opbouw kreeg Dongen wel in het eerste kwart een drietal kansen, maar telkens voorkwam keeper Lorenzo van Trijp de tegentreffer.
In de 30ste minuut van de wedstrijd kwam IFC echter zelf wel op een voorsprong. Na een overtreding was het schutter Yoeri Rombouts, die vanaf de kalkstip trefzeker was 1-0.
Bij de start van de tweede helft kwamen bij beide teams de aanwezige wisselspelers in het veld. Eigenlijk was Dongen toen de bovenliggende ploeg. Het duurde tot de laatste tien minuten echter, voordat er verandering in de score kwam. Na een voorzet was het Dilaver Solak, die de stand koppend in evenwicht bracht 1-1. Een drietal minuten later was het Raphael Nartey, vorig seizoen nog uitkomend voor Almkerk 2 tegen ASWH 2, die met een van richting verandert schot voor de 1-2 eindstand zorgde.

Trainer Van den Berg, die een hekel heeft aan verliezen, sprak los van de uitslag van deze wedstrijd, na afloop zijn zorgen uit over de voor een hoofdklasser te smalle selectie.
Komende woensdag 12 augustus om 20.00 uur ontvangt IFC in de derde oefenwedstrijd, weer in een thuiswedstrijd, het in de hoofdklasse A uitkomende TAC´90 uit Den Haag.

Beginopstelling IFC: Lorenzo van Trijp; Elson do Rosario Almeida, Esey Kiflom, David Almeida, Patrick Fonseca, Perry van Eijken, Hermon Tekleab, Mike Langerak, Gilliomar Leona, Yoeri Rombouts en Mitchell Ott.
Invallers: Dylan Vyent, Nayron Mathilda, Giovanni Cairo, Danny Slingerland en Merhane.