IFC verliest tweede wedstrijd op rij

Na het verlies vorige week in de uitwedstrijd bij Moerse Boys leed IFC nu ook in zijn thuiswedstijd tegen SV Meerssen een nederlaag. De binnen 12 minuten opgelopen achterstand van 0-2 konden de Ambachters in het resterende deel niet meer compenseren.

De toch al te smalle selectie van IFC trainer Jack van den Berg miste in deze wedstrijd door blessures liefst vijf basisspelers (Ramos, Rombouts, do Rosario Almeida, Fonseca en van Eijken) waardoor twee junioren er voor zorgden, dat er toch drie veldspelers als wissel beschikbaar waren.

De wedstrijdklok was nog geen twee minuten oud toen na een steekpass Everaers (ex. MVV) op links door kon en de bal langs keeper Jesper Harmans schoot 0-1. In de achtste minuut had IFC eigenlijk op gelijke hoogte moeten komen toen David Almeida aan de rechterkant Danny Slingerland wegstuurde, die de bal vervolgens teruglegt, maar Mike Langerak zoekt van de rand van de zestien het doel iets te hoog. In de 12e minuut speelt Everaers de bal door het midden de diepte in, waar Hannon in volle sprint en met de wind mee sneller is dan verdediger en keeper van IFC en de bal in het verlaten doel tikt voor zijn vierde competitiegoal en de 0-2.

Met deze snelle comfortabele voorsprong op zak gaan de Limburgse gasten nog steviger verdedigen, waarbij IFC met zo´n 80% balbezit via goed veldspel de aanval zoekt. Het vele combinatie voetbal tot aan het doelgebied levert echter nauwelijks echte doelkansen op. Wel claimt IFC in de eerste helft tevergeefs een penalty na een op het oog vanaf de zijkant gezien duidelijke overtreding van de doelman Jacobs op Giliomar Leona, maar de scheidsrechter heeft niets gezien. Tenslotte mikt Mitchel Ott in kansrijke positie voorlangs.

In de tweede helft kent de IFC aanval te weinig verrassing om het de massaal verdedigende gasten met Knops als uitblinker echt moeilijk te maken. Keeper Jacobs gaat nog wel gestrekt om een schot van Slingerland van buiten het strafschopgebied onschadelijk te maken. In de 86e minuut moet doelman Jacobs binnen een tijdsbestek van 10 seconden na een vrije trap van opnieuw Slingerland wegens een handsbal drie keer redden voor Meerssen, waaronder bij een afstandspoging van Levi Marengo, en voorkomt daarmee een spannende slotfase voor een qua toeschouwers leeg Sportpark. Wel maakte in deze slotfase junior Camiel Janse (zie foto) zijn debuut in IFC 1 voor de met een hoofdwond uitvallende Dylan Vyent, die inmiddels naar de punt van de aanval was gedirigeerd.

IFC neemt na deze tweede verliespartij met 7 punten uit 5 wedstijden de 6e plaats in de competitiestand in. Volgens het competitieschema staat er voor zondag 11 oktober een uitwedstrijd gepland tegen het met 9 punten uit 4 wedstrijden op de 4e plaats staande Orion uit Nijmegen.

IFC – SV Meerssen: 0-2 (0-2).
2. 0-1 Nino Everaers en 12. 0-2 Richard Hannon.
Opm. scheidsrechter Dhr. R. Wiedijk uit Alkmaar bijgestaan door dhr. N. Klaver en dhr. D. van Grieken gaf gele kaarten aan Marengo, Almeida (IFC) en Kuijs (Meerssen).
Spelers IFC: Jesper Harmans; David Almeida, Esey Kiflom Tsegay, Dylan Vyent (90.Camiel Janse), Hermon Tekleab, Danny Slingerland, Levi Marengo, Gilliomar Leona, Mitchel Ott, Giovanni Cairo (70. Nayron Mathilda) en Mike Langerak.