IFC verliest van hoofdklasse debutant

In de laatste competitie thuiswedstrijd van het jaar 2019 leed IFC een dure 2-3 nederlaag tegen het in de hoofdklasse debuterende en bescheiden geklasseerde Moerse Boys uit Klein-Zundert.

Trainer/coach Jack van den Berg kon in deze wedstrijd niet beschikken over verdediger Marco Bouwman (geschorst) en Perry van Eijken (weekendje in het buitenland) terwijl de met pijntjes kampende Danny Slingerland op de reservebank plaatsnam. Stephen Emelina en Michael Potkamp hadden voor het eerst dit seizoen in de competitie een basisplaats. De aanvoerdersbank zat vandaag om de arm van Nico Ramos.
Bij tegenstander Moerse Boys ontbraken wegens blessures Jesse Mouws (6 competitie doelpunten) en Sjors Goossens (schoot Moerse Boys naar de hoofdklasse).

IFC begon best overtuigend tegen de nummer 14 van de ranglijst en kwam in de vierde minuut al op een voorsprong door een treffer van routinier `opa` Nico Ramos. Zijn eerste competitie doelpunt van dit seizoen. Met een benutte penalty na een handsbal van Emelina kwamen de gasten in de 15e minuut op gelijke hoogte. Door deze tegenslag raakte IFC aangedaan en de gedachte bij de toeschouwers van IFC-zijde, dat het wellicht een redelijk gemakkelijke middag zou kunnen worden voor de thuisploeg kon de ijskast in.

In het verdere verloop van de eerste en ook in de tweede helft was de uitkomst van de wedstrijd lang onzeker. Aan IFC-zijde misten zo twee doelpogingen van Everon Pisas de juiste richting. Na defensief geklungel in de verdediging was het echter Goossens, die de Brabanders op een voorsprong schoot 1-2. Nog geen vijf minuten later was de stand weer geëgaliseerd. Op aangeven van Yoeri Rombouts schoot Elson do Rosario Almeida overtuigend de gelijkmaker op het digitale scorebord. Zijn eerste doelpunt voor de rood-zwarten. Ondanks deze gelijke stand wisselde IFC met een goede 20 minuten nog te spelen aanvallend door het inbrengen van de beide aanvallers Joey Grootenboer en Mitchel Ott voor de middenvelders Achraf el Hajouti en Potkamp. Met nog bijna een kwartier op de klok was het Moerse Boys uit een corner die opnieuw op een voorsprong kwam 2-3. Doelpuntenmaker met een hakbal was opnieuw Goossens.
IFC drong vervolgens wel aan en bracht ook nog Slingerland in het veld in plaats van een verdediger. Door deze super aanvallende veldbezetting, begrijpelijk gezien de stand, ontstond er uiteraard ook ruimte voor de gasten om te counteren met de indruk makende Daan van den Broek.
In de blessuretijd leek invaller Mitchel Ott nog voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn volley vloog rakelings naast het doel.

Zo leed IFC zijn vijfde competitienederlaag van het seizoen en na Nuenen dus voor de tweede keer tegen een meer bescheiden geklasseerde tegenstander, die wel als team met volledige inzet speelden voor een goed resultaat. Hoewel IFC ondanks deze nederlaag nog steeds op de vijfde plaats in de rangschikking staat, staan ze qua puntenaantal eigenlijk bijna exact in het midden. De achterstand op de nieuwe koploper Unitas uit Gorinchem bedraagt slechts zes punten, de voorsprong op de nummer 13 in de stand, die nacompetitie dient te gaan spelen om degradatie te ontlopen, bedraagt echter ook maar zeven punten.
Op de laatste speeldag in 2019, zondag 15 december, gaan de Ambachters juist op bezoek bij de genoemde koploper Unitas. Dit is de tegenstander waartegen op de laatste speelronde van vorig seizoen de handhaving in de hoofdklasse werd bewerkstelligd. Een mooi affiche en uitdaging derhalve voor IFC om het jaar 2019 goed af te sluiten.

IFC – Moerse Boys: 1-1 (2-3).
4. 1-0 Nico Ramos, 15. 1-1 Daan van den Broek, 55. 1-2 Pim Goossens, 59. 2-2 Elson do Rosario Almeida en 78. 2-3 Pim Goossens.
Opm. Het arbitrale trio bestaande uit scheidsrechter Dhr. P. Henshuijs uit Amsterdam bijgestaan door dhr. R. Pieterse (Almere) en dhr. G. Francees uit Tilburg leidde goed.
Spelers IFC: Yordi Godijn; Nico Ramos, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas, Hermon Tekleab, Yoeri Rombouts, Michael Potkamp (68. Mitchel Ott), Stephen Emelina (81. Danny Slingerland), Achraf el Hajouti (68. Joey Grootenboer), Patrick Fonseca en Elson do Rosario Almeida.