IFC wint ook bij Minor

Tekst Cees van Heeren

Een in de 33ste minuut van de wedstrijd gegeven rode kaart aan verdediger Roy Goossens van Minor bleek uiteindelijk bepalend voor de uitslag van de wedstrijd. Deze eindigde in een hoge 0-5 overwinning voor IFC, dat daarmee zijn vijfde achtereenvolgende overwinning boekte.

Trainer Jack van den Berg van IFC kon over zijn sterkst mogelijke opstelling beschikken, dus inclusief de twee weken terug geblesseerd uitgevallen topscorer Yoeri Rombouts. Wel ontbraken in de wedstrijdselectie naast de al langer geblesseerd toekijkende Mitchel Ott de normaal gesproken wisselspelers Michael Potkamp en Amir Mahmoudian.
Bij de thuisclub ontbrak echter wegens disciplinaire redenen met Amin Elalji, de topschutter van Minor (11 competitiegoals), een belangrijke pion in hun wedstrijdselectie.

De Limburgse thuisploeg speelde in een 4-4-2 opstelling, met de middenvelders compact voor hun verdedigers en gaf de bezoekers het initiatief in de wedstrijd. Mede door een slordige passing had IFC het aanvankelijk moeilijk om door het hechte verdedigingsblok te komen. Na 12 minuten was de eerste grote kans zelfs voor Minor. Na een goede pass van Buis kreeg Olijve echter de bal niet langs onze keeper Davey van Pelt. Een kleine 12 minuten later moest de andere doelman Klyn zich strekken om een schot van Everon Pisas richting de verre hoek onschadelijk te maken. Dit was het eerste echte wapenfeit van IFC in de wedstrijd.
In de 33ste minuut werd topschutter Rombouts (een boogbal van hem even eerder belandde op het dak van het doel) van IFC aangespeeld en op de rand van de zestienmeter werd hij foutief afgestopt door centrale verdediger Goossens. De scheidsrechter oordeelde het vasthouden van een aanvaller, die daardoor een doorgang richting de doelman werd versperd en gaf Goossens de directe rode kaart. De toegekende vrije trap genomen door aanvoerder Danny Slingerland spatte tegen de lat.
In de laatste vijf minuten van de eerste helft besliste het op de derde plaats staande IFC in feite de wedstrijd. Eerst scoorde Rombouts zijn 15e competitietreffer van dit seizoen en daarbij al zijn liefst 125e competitiegoal in totaal voor de Ambachters na voorbereidend werk van Joey Grootenboer en Everon Pisas en even later op aangeven van Grootenboer suisde een geplaatst schot van Hermon Tekleab (5e competitie doelpunt) in de bovenhoek voor de mooie 0-2 ruststand.

Minor wist tijdens de rust, dat een resultaat nu behalen een zeer moeilijke opgave zou worden in de tweede helft, maar hoopte via een geniepige counter met een doelpunt of via een rode kaart en penalty terug in de wedstrijd te kunnen komen. Zover kwam het echter in het geheel niet. IFC bleef de wedstrijd verder dicteren en na een kwartier was de uitkomst zeker. Back Elson do Rosario Almeida stoomde op en trok vanaf de achterlijn de bal terug op aanvoerder Danny Slingerland, die droog uithaalde voor de 0-3. Nog geen vijf minuten later knikte Esey Kiflom Tsegay uit een door Slingerland genomen hoekschop raak. Via Yoeri Rombouts liep IFC nog uit naar een ruime 0-5 overwining. Dit is tevens de grootste overwinning van IFC in zijn hoofdklasse historie.

Door deze nieuwe overwinning houdt IFC de derde plaats in de rangschikking niet alleen vast, maar klimt het ook weliswaar op doelsaldo naar de eerste plaats in de tweede periodestand. Hierbij dient wel vermeldt te worden, dat AWC met één punt achterstand, maar ook een wedstrijd minder gespeeld er theoretisch het beste voorstaat.

Op zondag 8 maart speelt IFC zijn volgende competitiewedstrijd. Het betreft wederom een uitwedstrijd. Deze keer gaat de reis naar Zieuwent in de Achterhoek waar het op de zesde plaats staande RKZVC als tegenstander wacht.

RKSV Minor – IFC: 0-5 (0-2).
42. 0-1 Yoeri Rombouts, 44. 0-2 Hermon Tekleab, 61. 0-3 Danny Slingerland, 65. 0-4 Esey Kiflom Tsegay en 75. 0-5 Yoeri Rombouts.
Opm. Scheidsrechter Dhr. R. Souwen uit Tilburg bijgestaan door dhr. G. Francees en dhr. H-J. van Boxtel gaf naast de rode kaart ook een gele kaart aan Tekleab (IFC).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas, Hermon Tekleab (70. Achraf el Hajouti), Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Patrick Fonseca (79. Marco Bouwman), Elson do Rosario Almeida en Joey Grootenboer (65. Angelmo Vyent).

Eerder gepubliceerde voorbeschouwing klik hier.