IFC wint topaffiche tegen DFC

Door een 3-5 overwinning bij de nummer twee in de competitiestand heeft IFC zijn koppositie in de derde klasse C duidelijk versterkt. Alle andere ploegen hebben nu drie of meer verliespunten dan IFC. Zo lijkt de ploeg uit H.I. Ambacht zijn ambities als kampioenskandidaat op nog geen één derde van de competitie vooralsnog waar te maken.
Trainer/coach Ron Timmers hanteerde het gezegde: ,, Never change een winning team ´´ en had dezelfde 11 spelers het vertrouwen gegeven van de vorige twee weken.

DFC had zijn strijdwijze aangepast en begon met vijf verdedigers. Zo had hij de normaal als aanvallende middenvelder spelende Claudio Teneggi centraal in de verdediging geplaatst. Al na slechts 1 minuut spelen profiteerde de thuisclub via Okan Arslan van een bal die in niemandsland viel en met een boogbal passeerde hij de nog uitgekomen keeper Jeroen de Veij. Het goede voetbal daarna van IFC dwong DFC ver terug op eigen helft. Het was te danken aan de Dordtse doelman Daniël Jansen die doelpogingen van Nick de Veij, Yoeri Rombouts en Tom van Oorschot onschadelijk maakte, dat de gelijkmaker voorlopig nog niet viel. Ook raakte Mitchel Ott de buitenkant van de paal. Halverwege de eerste helft kreeg IFC een terechte strafschop na een overreding op Noah de Neijs. Captain Danny Slingerland verzilverde deze kans 1-1. Hij gleed bij het schot enigszins uit waardoor de bal met een curve in het doel verdween. Zo´n tien minuten voor de rust een schitterende aanval met een voorzet van Oussama El Hajouti en een kopbal van Danny Slingerland betekende een 1-2 voorsprong in de pauze.

In de tweede helft gooide DFC de tactiek weer om en wisselde terug naar 4-4-2. DFC werd nu wat brutaler en vocht zich op inzet terug, maar de eerste mogelijkheid was voor IFC, waarbij Yoeri Rombouts op keeper Jansen stuitte. Een vijftal minuten later eerst een bal op de lat voor DFC door Cezary Van Es en enkele minuten later was het aanvoerder Colin Reening die een voorzet van Arslan verzilverde 2-2. DFC was in deze fase gelijkwaardig in de wedstrijd en het geloof in een positief resultaat. Na ruim een uur spelen was het de inmiddels voor zijn broer ingevallen Michael Slingerland, die na een corner van Achraf el Hajouti met een kopbal via de grond IFC opnieuw op een voorsprong bracht. Bijna een kwartier later claimde de thuisclub tevergeefs een penalty en uit de daarop volgende aanval was het uit een voorzet van Rombouts opnieuw Michael Slingerland, die de bal binnenliep voor de 2-4. Nadat hierna Arslan met twee keer geel het veld moest verlaten, was de boeiende wedstrijd door de overtal situatie in feite beslist. IFC noteerde ook nog de 2-5 via de negende competitiegoal van Yoeri Rombouts, alvorens de Dordtse amateurvoetbal topscorer Yassine Mabrouki (die door Tim Willemstijn goed bespeeld werd) vanuit een strafschop de eindstand op 3-5 bepaalde.

Waar IFC na afloop tevreden was met de overwinning op een lastige tegenstander, was men bij DFC vooral ontevreden over het optreden van de scheidsrechter.
Volgende week zaterdag 19 november speelt IFC een thuiswedstrijd en wel tegen het op de achtste plaats staande Oud-Beijerland, aanvang 15.00 uur.

DFC – IFC: 3-5 (1-2)
2. 1-0 Okan Arslan, 22. 1-1 Danny Slingerland, 36. 1-2 Danny Slingerland, 57. 2-2 Colin Reening, 75. 2-3 Michael Slingerland, 77. 2-4 Michael Slingerland, 83. 2-5 Yoeri Rombouts en 86. 3-5 Yassine Mabrouki.
Opm.: scheidsrechter J. van der Meulen gaf geel aan John van den Broek, Lowell Barends en Claudio Teneggi (allen DFC). Hij gaf verder 2x geel aan Okan Arslan (DFC), die voor dat hij het veld verliet ook nog een andere rode kaart kreeg wegens verder commentaar leveren.
De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn (83. Yannick Jansen), Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij (83. Amir Mahmoudian), Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (60. Michael Slingerland), Mitchel Ott en Noah de Neijs.

Cees van Heeren

Eerder gepubliceerde voorbeschouwing