IFC wint van SEOLTO en loopt verder uit

Ook in de 17e wedstrijd van het seizoen bleef IFC ongeslagen in de competitie door een 3-0 thuisoverwinning op SEOLTO. De voorsprong op de nieuwe nummer 2 in de stand Internos bedraagt thans 15 punten.

Bij IFC van trainer Timmers ontbrak de afgelopen donderdag op de training geblesseerd geraakte Oussama el Hajouti in de selectie. Daarentegen keerde Michael Slingerland weer terug in de basis.

Tegenstander SEOLTO, die de thuiswedstrijd met liefst 1-8 had verloren, wilde een lawine aan tegendoelpunten dit keer voorkomen en zakte diep op eigen helft in, maakte de ruimtes klein en gokte op een counter meestal via lange uittrappen van hun doelman Owen van Rosmalen op de behendige eenzame aanvaller Yasin Abdulle.
IFC zocht mede daardoor geduldig naar openingen in de hechte defensie. Het centrale verdedigingsduo Perry van Eijken en Tim Willemstijn zorgde daarbij regelmatig voor aanvallende impulsen met hun ballen op de aanvallers. Uiteraard creëerde de thuisploeg met zijn surplus aan kwaliteit wel degelijk enige mogelijkheden. Zo ging een omhaal van Michael Slingerland over het doel, redde de doelman op een inzet van Mitchel Ott, die later in de eerste helft in kansrijke positie voorlangs schot. Ook claimde Yoeri Rombouts te vergeefs, een eigenlijk wel terechte strafschop.
Een drietal minuten voor de rust was het Tom van Oorschot, die de voorzet van Nick de Veij en na voorbereidend werk van Achraf el Hajouti doeltreffend afrondde 1-0. Dit was ook de ruststand, omdat de doelman even later een schot van Rombouts knap tot corner verwerkte.

Na de rust ging het éénrichtingsverkeer door, onder andere uitgedrukt in een corner verhouding van 13 tegen 1. Een dikke tien minuten na de rust was het Yoeri Rombouts die de bal, na terugleggen van Van Oorschot en voorbereiden van De Veij, binnenschoot voor de 2-0. Dit geschiedde op het moment, dat SEOLTO met tien man speelde. De met een rugbymuts spelende Kjeld den Braber en bewaker van Rombouts was buiten de lijnen bezig nieuw schoeisel maat 48 te vinden. Hiermee was de wedstrijd feitelijk beslist en in de slotfase was het Nick de Veij die de bal in het dak van het doel binnenschoot na een voorzet van Mitchel Ott. Al het 10e competitie doelpunt van deze aanvaller, die in dit duel als rechter wingback speelde.

Wat betreft SEOLTO, zoals hun grensrechter Poots na afloop zei: `doelstelling eigenlijk geslaagd met een acceptabele score verloren.` IFC keeper Jeroen de Veij, kende een vrij rustige middag en hield voor de 11e keer de nul. Verder dan een kopbal in de 2e helft van Abdulle over zijn doel en het verwerken van een inzet van Van Leent in hoekschop, dat was het wel geweest.
De scheidsrechter van dienst meldde na afloop in de bestuurskamer, dat hij IFC de beste ploeg uit de 3e klasse vond, die hij dit seizoen al gefloten had.
Voor IFC was deze klus weer geklaard met de 16e opeenvolgende zege. Het aanstaande kampioenschap was opnieuw een stap dichterbij gekomen.

IFC – SEOLTO: 3-0 (1-0).
42. 1-0 Tom van Oorschot, 57. 2-0 Yoeri Rombouts en 84. 3-0 Nick de Veij.
Opm. scheidsrechter C.A. van Hoogdalem uit Papendrecht gaf gele kaarten aan Rombouts (IFC) en Abdulle (SEOLTO).

Opstelling IFC: Jeroen de Veij; Tim Willemstijn (88. Younes Er-Rihani), Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (68. Siem Geluk), Michael Slingerland (68. Jochem Touw), Mitchel Ott (88. Quinten Plaisier) en Noah de Neijs (73. Yannick Jansen).