Niet zo best maar IFC wint wel de wedstrijd tegen Oud-Beijerland

In zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld hebbend IFC, won ook zijn vierde thuiswedstrijd. Tegen het in de middenmoot staande Oud-Beijerland werd een 2-0 overwinning geboekt.
Keuzeheer Ron Timmers had opnieuw dezelfde 11 spelers het vertrouwen gegeven, die ook in de vorige wedstrijden aan de aftrap stonden.

De beste fase van IFC in de wedstrijd was het laatste kwartier voor de rust en het eerste kwartier na de rust. Hierin kroonde Nick de Veij zich tot het goudhaantje. Hij maakte beide doelpunten en verdubbelde daarmee zijn score tot nog toe. Tevens heeft hij nu al evenveel competitie doelpunten gemaakt als in het gehele vorige seizoen in de vierde klasse.
Nadat eerder een inzet van Yoeri Rombouts via doelman Levestone tegen de paal kwam, viel in de 44e minuut de 1-0. Bij een kopbal van Tim Willemstijn op een voorzet van Achraf el Hajouti kreeg de doelman nog een hand tegen de bal. Mitchel Ott zette opnieuw voor en via de lat kreeg Rombouts de bal ook niet langs de doelman, maar De Veij was attent en tikte de bal alsnog over de doellijn. In de blessuretijd had Ott pech, dat een schot van hem via de doelman en de lat over het doel ging. Echter even later was het captain Danny Slingerland die de bal panklaar op het hoofd van De Veij mikte en die knikte raak voor de 2-0 ruststand.

Aanvankelijk ging IFC in het begin van de 2e helft op de goede voet door, doch Ott wist bij twee situaties de score niet verder op te voeren. In het vervolg deed ook Oud-Beijerland van zich spreken.
Keeper Jeroen de Veij wilde het feest voor zijn broer niet te kort doen en maakte een vrije trap van Westein onschadelijk en hield ook Van Daalen van een huldiging af. In het laatste derde gedeelte waren het Oussama el Hajouti en Michael Slingerland, die hun schot voorlangs zagen gaan.

Zo won IFC ook zijn vierde thuiswedstrijd van het seizoen en hield het daarbij ook nog steeds verdedigend de nul. Belangrijker is uiteraard de koppositie in de stand waarbij de nummers twee (DFC) en drie (Internos) inmiddels drie cq vijf verliespunten meer hebben.

Dinsdagavond 22 november speelt IFC om 20.00 uur een vriendschappelijke wedstrijd thuis tegen Papendrecht. Op 3 december volgt de volgende competitiewedstrijd in Klaaswaal bij SSS.

IFC – Oud-Beijerland: 2-0 (2-0)
44. 1-0 Nick de Veij en 45+3. 2-0 Nick de Veij.
Opm.: scheidsrechter M.W. Struik behoefde geen kaarten te geven.
De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (53. Michael Slingerland), Mitchel Ott en Noah de Neijs.