Opnieuw nipte winst voor IFC

Tegen De Alblas boekte IFC een 2-1 overwinning en dit was de derde achtereenvolgende winstpartij met het minieme, maar zeer belangrijke verschil van één doelpunt.
Door deze in totaal al vijfde overwinning in zeven wedstrijden verstevigde IFC niet alleen zijn derde plaats in de stand, maar heeft het ook de volledige aansluiting bij de top twee.

In het team van trainer/coach Ron Timmers van IFC keerden Danny- en Michael Slingerland en ook Ties van Aggelen terug in de basis. Daarentegen ontbrak in de selectie wegens een schorsing Perry van Eijken en ook Nick de Veij was afwezig, terwijl Mohamed el Bannasri op de reservebank begon. Bij De Alblas van trainer Maarten van Gastelen ontbrak onder meer wegens een blessure de normaliter aanvoerder zijnde Remco van der Burgh.

In de achtste minuut van de wedstrijd kwam De Alblas op een vroege voorsprong. Na een corner was het de topscorer van De Alblas Luuk de Graag die voor de 0-1 stand zorgde. De vijfde competitiegoal voor de middenvelder. Na ruim een half uur spelen kwam IFC op gelijke hoogte na een voorzet van Ties van Aggelen, kwam Michael Slingerland goed voor zijn verdediger en schoot de bal tegen de netten 1-1. Kort hiervoor was Bobby Vos na goed voorbereidend werk van Achraf el Hajouti al dicht bij de gelijkmaker geweest. Doordat zowel Bobby Vos (redding doelman) als Danny Slingerland (over) na terugleggen door Ramon van der Wal hierna hun ploeg niet aan een voorsprong hielp, werd met de gelijke stand de rust bereikt.

In de tweede helft nog steeds met stromende regen kreeg Ties van Aggelen een 100% kans, maar hij schoot recht op het lichaam van doelman De Ruiter. Ongeveer vijf minuten eerder had Ramon van der Wal zijn keeper op de doellijn geholpen door een kopbal van Zijderveld weg te werken. Na bijna een uur spelen was het Tom van Oorschot die de bal uit een voorzet vanaf de rechterkant binnenkopte 2-1. Dit was het derde doelpunt in deze competitie voor hem.
Zo´n tien minuten later was dezelfde Van Oorschot heel dicht bij een nieuwe treffer met een kopbal, maar deze keer smoorde de bal tegen de paal. Dit na een voorzet van Oussama el Hajouti en koppend breed leggen door Michael Slingerland. Ook stuitte Bobby Vos nog een keer op de doelman.
In de blessuretijd had keeper Jeroen de Veij en IFC geluk dat de bal uit een schot van Groenendijk van De Alblas tegen de lat belandde en zodoende een ultiem gelijkspel voorkwam.

Volgende week zaterdag 25 november speelt IFC wederom een thuiswedstrijd en wel tegen het op de 11e plaats staande De Zwerver uit Kinderdijk.

IFC – De Alblas: 2-1 (1-1)
8. 0-1 Luuk de Graag, 34. 1-1 Michael Slingerland en 58. 2-1 Tom van Oorschot.
Opm. scheidsrechter Jerry Molenaar uit Ophemert gaf geel aan 2 spelers van De Alblas.

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Mark Zwang (78. Jayson van der Linden), Tim Willemstijn, Ramon van der Wal, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland (74. Noah de Nijs), Michael Slingerland (74. Mohamed el Bannasri), Bobby Vos en Ties van Aggelen (90. Younes Er-Rihani).