Prima start IFC in competitie ouverture

In zijn vijfde seizoen in de hoofdklasse had IFC eindelijk een prima start bij de competitie ouverture. Voor het eerst konden namelijk de volle drie punten worden bijgeschreven in de eerste competitiewedstrijd van het hoofdklasse seizoen. Tegenstander A.W.C. uit Wijchen werd namelijk met een 3-0 nederlaag terug naar de provincie Gelderland gestuurd.

De teruggekeerde trainer Jack van den Berg gaf in deze openingswedstrijd het vertrouwen aan vijf `nieuwe` spelers in de IFC selectie inclusief de ook teruggekeerde schutter Yoeri Rombouts, naast die van zes vertrouwde gezichten. De in de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen keepende Yordi Godijn was daarbij ook nu de Ambachtse doelwachter.

Hoewel een afvaardiging van A.W.C. de oefenwedstrijd van IFC tegen Nieuw Lekkerland hadden bekeken, was er in de eerste 20 minuten van de wedstijd vooral sprake van aftasten van elkaar vrij onbekende kwaliteiten. In het vervolg van de eerste helft ontstond er echter juist een levendig duel met kansen over en weer. Danny Slingerland voorlangs en een volley over het doel, Elson do Rosario Almeida en een poeier van Joey Grootenboer op de vuisten van doelman Veltmaat hadden IFC voor de rust al op een ruime voorsprong kunnen schieten. De beste kans was echter voor Everon Pisas toen een verre bal van Yoeri Rombouts de doelman bijna verraste en voor zijn voeten viel, vanaf twee meter voor een gapend leeg doel schoot hij echter op de paal. Na afloop –met de winst op zak- gaf Everon aan `afgeleid te zijn geweest door een wesp en een mooie vrouw`. Aan de andere kant had deze kansen misserij IFC wellicht zuur kunnen opbreken, maar een grote kans voor Kizir was niet aan hem besteed en een latere inzet van Stevens ontbeerde de kracht om het onze keeper echt moeilijk te maken. Zo was een brilstand de ruststand 0-0.

In de tweede helft was IFC duidelijk de betere ploeg en kwam het al ras op een voorsprong. Aan de rechterkant van het veld tikte Rombouts een bal door op Pisas en die schoof de bal vervolgens koel binnen voor de 1-0. Zijn vijfde competitiedoelpunt in totaal voor IFC. In de daarop volgende vijf minuten zochten zowel Grootenboer als Slingerland het doel nog te hoog maar na een prachtige aanval over veel schijven was het tenslotte Perry van Eijken, die op aangeven van Pisas fraai gekruld binnenschoot 2-0. Onder toeziende ogen van vrouw, kind en ouders scoorde de volgens zichzelf te weinig scorende middenvelder dus nu gelijk in zijn eerste wedstrijd. Dit was overigens wel al zijn achtste hoofdklasse treffer voor de RoodZwarten. Hierna was de wedstrijd feitelijk gespeeld. De normaal vanaf elfmeter zo trefzekere Slingerland schoot nog een penalty kiezelhard tegen de lat alvorens invaller Mitchel Ott de wedstrijd definitief in het slot gooide en voor de 3-0 eindstand zorgde met een bal in de korte hoek. Zo beleefde IFC en zijn trainer dus een prima start.

Volgende week zondag 8 september speelt IFC om 14.30 uur zijn eerste uitwedstrijd van deze competitie in Hoensbroek bij E.H.C./Heuts.
Echter aankomende woensdag 4 september ontvangt IFC om 20.00 uur in een oefenwedstrijd Jong FC Dordrecht. De toegang is dan uiteraard gratis.

IFC – A.W.C.: 3-0 (0-0).
48. Everon Pisas, 57. 2-0 Perry van Eijken en 78. 3-0 Mitchel Ott.
Opm. scheidsrechter R.A.H.J. Souwen uit Tilburg bijgestaan door dhr. S. Aboujid (Bussum) en dhr. I. Larijn (Dordrecht) gaf 2 gele kaarten aan Timmermans en Jansen (beide A.W.C.).
Spelers IFC: Yordi Godijn; Marco Bouwman, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas (73. Mitchel Ott), Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (83. Achraf el Hajouti), Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida en Joey Grootenboer (83. Michael Potkamp).