Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport in Nederland

Vrouwenvoetbal leeft meer dan ooit en is de snelst groeiende sport in Nederland. Dit is niet alleen terug te zien in het stijgende aantal aanmeldingen bij de KNVB.

Ook vanuit de Eredivisie voor mannen ontstaan er steeds meer initiatieven voor de oprichting van een vrouwentak. Iets dat bij veel clubs inmiddels al gerealiseerd is. Als je op internet naar ‘Voetbal Vandaag vrouwen’ zoekt, krijg je veel resultaten.

Zo kom je uit bij de Eredivisie voor vrouwen, of kun je kijken naar de verrichtingen van internationale sterren als Vivianne Miedema, Danielle van der Donk en natuurlijk Lieke Martens.

Tenslotte wordt er massaal gekeken naar wedstrijden van het Nederlands Elftal. Het ene na het andere kijkcijferrecord wordt gebroken en dat zijn natuurlijk niet alleen vrouwelijke kijkers.

Bij IFC Ambacht zijn we trots op onze vrouwen, met plezier op nummer een

Bij IFC Ambacht dragen we graag ons steentje bij aan de ontwikkeling van vrouwenvoetbal, waarbij plezier hebben in het spel en met teamgenoten natuurlijk verreweg op nummer een staat.

Die stelling onderbouwen we met het feit dat vrouwenteams bij ons al een aantal jaar geleden zijn geïntroduceerd en nog steeds toenemen in populariteit. Ons ledenbestand bestaat uit meer dan 150 meiden.

Om de meiden zich zo goed mogelijk te laten thuisvoelen, staan er jeugdleiders en trainers voor de groep die weten wat er gevraagd wordt.

Inmiddels beschikken we over tien teams in competitieverband, waarvan vijf junioren en vijf seniorenploegen. Ons jongste team is de Meiden Onder 11 (MO11). Naarmate je leeftijd toeneemt, kun je op een dag schitteren in IFC VR1. Dit is het eerste elftal dat uitkomt in de tweede klasse.

Of je hebt hogere doelen. Lieke Martens zet natuurlijk op een dag een punt achter haar carrière en dus kan de opvolger zich alvast voorbereiden.

Wordt jij de nieuwe Lieke Martens? Meld je aan en vertoon je kunsten

Bij IFC Ambacht hebben we de ambitie vrouwenvoetbal naar een nog hoger niveau te tillen. Daarom zijn we altijd op zoek naar speelsters die ons willen helpen dit te realiseren. Ons doel voor het eerste team is een stabiele tweedeklasser te blijven, die uiteindelijk gaat doorstoten naar de eerste klasse.

Ook binnen andere leeftijdscategorieen streven we het hoogste na, zoals het geval is bij de teams MO17 en MO19.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je op een lager niveau wil voetballen. Bij de teams MO11-1, MO11-2, MO13-1, MO15-1 en MO17-1 en VR3 is gezelligheid het voornaamste.
Kortom: Is voetbal je passie en wil je graag deel uitmaken van de officiële IFC Girls Academy? Dan ben je bij IFC Ambacht aan het juiste adres. Om sfeer te proeven kun je geheel kosteloos een aantal trainingen meedoen.

Aanmelden kan vervolgens via het aanmeldformulier op de website waar je ook kunt aangeven dat je een paar keer me wil trainen om de sfeer te proeven.

Na een heerlijke training of gewonnen wedstrijd is er niets lekkerder dan uitgebreid genieten van ‘voetbal op tv. Zo kun je mooi trucs en bewegingen afkijken van professionele spelers. Deze kun je vervolgens zelf toepassen tijdens de eerstvolgende keer dat je op het veld staat.