Wederom competitieverlies bij Halsteren voor IFC

tekst: Cees van Heeren

Voor de zesde keer deze eeuw leed IFC een competitienederlaag bij Halsteren. Ondanks een droomstart met een 0-1 voorsprong binnen de eerste speelminuut, konden de Ambachters geen doorstart maken en leden uiteindelijk een 4-1 nederlaag tegen het ambitieuze en financieel sterke Halsteren. Door deze nederlaag zakt IFC naar de vierde plaats in de rangschikking.

Trainer Jack van den Berg stuurde in deze topwedstrijd, tussen de nummers één en drie in de hoofdklasse B stand, dezelfde 11 spelers het veld in, die vorige week een zure nederlaag leden tegen het zeer defensieve RKZVC. Dit betekende, dat de niet geheel fitte aanvoerder Danny Slingerland toch gewoon aan de aftrap stond. Bij Halsteren ontbreekt eigenlijk vanaf de competitiestart wegens een opgelopen zware knieblessure doelman Pietersma, terwijl Didi een schorsing uitzit.

Op het natuurgras in Halsteren kende IFC een droomstart, toen de jarige Everon Pisas (25 jaar) na 42 seconden doeltreffend afdrukte 0-1. De thuisploeg reageerde direct en nadat een minuut eerder onze keeper Yordi Godijn nog redde, was de stand in de 4e minuut al weer gelijk. De later tot man van de wedstrijd benoemde Jagernath was de schutter van dienst. Een vijftal minuten later werd een voorzet vanaf hun rechterkant door Idabdelhay afgerond voor de 2-1 en waren de rollen omgekeerd. In het verdere eerste kwart van de wedstrijd bleef Halsteren het gevaarlijkst zo ging een poging van Marijnissen voorlangs het doel. Echter in het laatste deel van deze speelhelft was het juist IFC, die de thuisploeg onder druk zette en achter zich aan liet lopen. Zo was Pisas tot twee keer aan toe dicht bij een nieuwe huldiging. Maar de eerste keer ging de bal net een metertje langs de verkeerde kant van de paal en bij de tweede keer kreeg de doelman nog een hand tegen de bal. Tussendoor was het ook Joey Grootenboer niet gelukt om de doelman te verontrusten bij een doelpoging. Zo brak de rust aan met een 2-1 tussenstand, maar waarbij de uitkomst van de wedstrijd nog beide kanten op kon gaan vallen.

Vanaf de start van de tweede helft zette Halsteren vol druk op de verdediging van IFC en zag het Beerendonk al over het doel mikken. Na een voorzet van Zimmerman moest keeper Godijn dan weer zijn kwaliteiten tonen om een kopbal van Idabdelhay onschadelijk te maken. Zo´n tien minuten in de 2e helft raakte onze keeper Godijn geblesseerd bij een poging een corner te voorkomen en hoewel hij het nog even probeerde moest hij zich laten vervangen door Davey van Pelt. In de 65ste minuut verspeelde Elson do Rosario Almeida in een in ieder geval stevig duel om de bal, of was het gewoon eigenlijk geen overtreding? In ieder geval liet de scheidsrechter doorspelen, waarbij onze back op de grond bleef liggen, en via Idabdelhay kwam de bal bij Marijnissen, die vervolgens zijn 6e competitiegoal liet optekenen 1-3. Nadat IFC nog tevergeefs een penalty claimde na een overtreding op Pisas en een kopbal van Idabdelhay net het doel miste viel een kwartier voor affluiten het duel in een definitieve plooi. Marijnissen kwam weer eens voorbij zijn back en Idabdelhay knalde zijn tweede van de middag (met zijn achtste competitiegoal al) en vierde voor Halsteren deze middag tegen de touwen voor de 4-1 eindstand.

Gezien de tweede helft was de winst voor Halsteren zeker verdiend te noemen, ze waren gewoon de beste tegenstander geweest tot nog toe. Tevens vielen een tweetal beslissingen van de scheidsrechter bij de 2-1 tussenstand, zoals gememoreerd, dus niet in het voordeel van IFC uit. Feit blijft, dat IFC nog nooit in Halsteren bij zes pogingen maar een punt wist te veroveren.

Waar Halsteren in de afgelopen twee seizoenen het via de nacompetitie niet lukte om te promoveren naar de derde divisie, is de doelstelling voor hen dit seizoen duidelijk: Promoveren!
IFC heeft in de zeven gespeelde wedstrijden nu 4x gewonnen en 3x verloren en eindigde nooit hoger dan achtste in de hoofdklasse. De doelstelling is dan ook veel bescheidener en lijkt zeer realistisch met wegblijven van de degradatieplaatsen en in de middenmoot eindigen. Uiteraard is alles wat meer is zeker welkom.
Op zondag 27 oktober speelt IFC zijn volgende (competitie)wedstrijd. In Breda wacht alsdan het punten gelijkstaande Baronie als tegenstander. De voor woensdag 15 oktober geplande oefenwedstrijd tegen Spartaan´20 is overigens afgezegd.

Halsteren – IFC: 4-1 (2-1).
1. 0-1 Everon Pisas, 4. 1-1 Nishant Jagernath, 8. 2-1 Fouad Idabdelhay, 65. 3-1 Thomas Marijnissen en 75. 4-1 Fouad Idabdelhay.
Opm. scheidsrechter D.H. de Vries uit Amstelveen bijgestaan door dhr. R. Metsemakers en dhr. L. Mentink gaf geel aan Zimmerman (Halsteren).
Spelers IFC: Yordi Godijn (58. Davey van Pelt); Nico Ramos, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas, Hermon Tekleab, Perry van Eijken (78. Achraf el Hajouti), Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida en Joey Grootenboer (70. Mitchel Ott).