Winst in oefenduel tussen hoofdklassers

In de oefenwedstrijd tussen de beide zondag hoofdklassers IFC (hoofdklasse B) en TAC´90 (hoofdklasse A) toonde IFC zich duidelijk de betere. Op eigen veld werd een 4-1 tik uitgedeeld aan de ploeg uit Den Haag.
Vanaf de aftrap woensdagavond was IFC de bovenliggende ploeg. Hierbij dient wel vermeld te worden dat de gasten op dinsdagavond ook al in actie waren gekomen in een met 1-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Nootdorp. In de eerste helft waren er echter betrekkelijk weinig kansen voor de Ambachters. De beste kans was nog na 20 minuten spelen voor Yoeri Rombouts doch de doelman voorkwam met een snelle uitgestoken voet de treffer. Aan de andere kant beleefde de, de eerste helft keepende Jesper Harmans een rustige tijd.
Bij de start van de tweede helft kwamen bij beide teams de aanwezige wisselspelers in het veld. Nu viel er al in de 2e minuut een treffer. Na voorbereidend werk van Mitchel Ott was Giovanni Cairo de afmaker 1-0. Een door Yoeri Rombouts benutte penalty bekende de 2-0 en zijn vijfde treffer in drie oefenduels. Gilliomar Leona tekende met zijn eerste treffer voor IFC vervolgens voor de 3-0. Mike Langerak had daarna de score verder moeten verhogen maar eerst schoot hij hoog over het doel en even later teisterde hij de lat. Op advies van de grensrechter die het broekje vasthouden gezien had door keeper Lorenzo van Trijp kreeg ook TAC´90 een penalty toegekend. Hoewel dezelfde keeper nog wel een hand tegen de bal kreeg betekende de harde kalktrap van Maelito Asencao de 3-1. Een tweetal minuten later was het Nayron Mathilda, die de eindstand op 4-1 bepaalde.

Tot de aanwezige toeschouwers behoorden de vorig seizoen nog voor IFC uitkomende Davey van Pelt, Yordi Godijn, Stephen Emelina en Michael Potkamp.

Komende zondag 16 augustus staat om 14.00 uur de volgende oefenwedstrijd op het programma. Competitietegenstander V.O.C. ontvangt dan namelijk in Rotterdam de formatie van trainer Jack van den Berg.
Beginopstelling IFC: Jesper Harmans; Elson do Rosario Almeida, Dylan Vyent, David Almeida, Patrick Fonseca, Perry van Eijken, Hermon Tekleab, Danny Slingerland, Mike Langerak, Yoeri Rombouts en Nayron Mathilda.
Invallers: Esey Kiflom, Gilliomar Leona, Mitchell Ott, Giovanni Cairo en Merhane.