Winst herstel voor IFC

Tekst: Cees van Heeren

Na de twee recente uitnederlagen tegen de rode lantaarn Nuenen gevolgd door de bekerblamage bij Oosterhout heeft IFC het winnende pad weer teruggevonden met een 3-2 thuisoverwinning tegen UDI´19.
Hierdoor blijft IFC de vijfde plaats in de hoofdklasse B rangschikking innemen.

In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd uit bij Nuenen keerde captain Danny Slingerland terug in de basis in plaats van Achraf el Hajouti. De gasten uit Uden van trainer/coach Lodewijk de Kruif konden ook zo ongeveer in hun sterkste opstelling spelen.

Hoewel IFC nog niet zo swingend speelde als in sommige andere wedstrijden, was de eerste kans voor hen. Na een kantwissel pass van Perry van Eijken bracht Patrick Fonseca spits Yoeri Rombouts in stelling maar zijn schot leverde geen enkel probleem voor de gastdoelman op. Na ruim een kwartier spelen kreeg UDI’19 in de persoon van oud prof Van Hout een beste kans, maar hij mikte de bal naast. Halverwege de eerste helft kwam IFC op voorsprong, na een corner, door een nog door Van Lankveld getoucheerd schot van captain Danny Slingerland 1-0. Al zijn zevende competitie doelpunt in totaal tegen deze tegenstander. Op slag van het rustsignaal was het in een klutssituatie van der Vlist die via het lichaam van Elson do Rosario Almeida voor de gelijkmaker zorgde 1-1.

IFC kwam goed uit de startblokken na de rust en de door Yoeri Rombouts weggestuurde Everon Pisas, was sterker en sneller dan de verdediging, schoot de bal vervolgens rustig langs de doelman uit Uden 2-1. Dit was zijn vijfde competitietreffer van dit seizoen, waarmee hij nog geeneens op de helft van de competitie zijn doelpuntentotaal van vorig seizoen al heeft overtroffen. Na afloop van de wedstrijd werd hij overigens uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.
Nadat beide teams enkele mogelijkheden niet hadden weten te benutten. Met nog 20 minuten op de klok kon doelman Merks na een corner een pegel van Perry van Eijken niet klemmen en de mee opgekomen centrale verdediger Esey Kiflom Tsegay bracht IFC met zijn eerste treffer voor de Ambachters, de score op 3-1 (zie foto). Rombouts had hierna het treffen definitief kunnen beslissen maar hij kreeg de bal niet langs de doelman. Tien minuten voor het einde zorgde Wassenberg na een foutje van onze keeper Yordi Godijn weliswaar voor de aansluittreffer, maar de overwinning kwam niet echt in gevaar meer.

Met de nu vijf geboekte thuisoverwinningen is momenteel de achterstand van vier punten op koploper Unitas kleiner dan de voorsprong van zeven punten op de ploeg op de 13e (nacompetitie)plaats.
In het jaar 2019 resteren er nog drie competitiewedstrijden voor IFC, waarvan twee tegen ploegen die boven hun staan. Als eerste op zondag 1 december bij het twee punten meer tellende Juliana´31 uit Malden.
Overigens staat er voor woensdag 27 november om 20.00 uur de eerder afgelaste wedstrijd in de eerste ronde om de Voetbal Rijnmond Cup op het programma bij en tegen Bolnes.

IFC – UDI´19/CSU: 3-2 (1-1).
23. 1-0 Danny Slingerland, 45. 1-1 Paul van der Vlist, 47. 1-1 Everon Pisas, 71. 3-1 Esey Kiflom Tsegay en 81. 3-2 Sam Wassenberg.
Opm. Het arbitrale trio bestaande uit scheidsrechter G.H.A. Stevens uit Budel bijgestaan door dhr. D. Reinshagen (Enschede) en dhr. K. Tardy (Leeuwarden) gaf een gele kaart aan Walk (UDI´19).
Spelers IFC: Yordi Godijn; Nico Ramos, Marco Bouwman, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas (88. Joey Grootenboer), Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (63. Achraf el Hajouti), Patrick Fonseca en Elson do Rosario Almeida.