IFC verliest koppositie

Door een 1-0 nederlaag bij Moerse Boys heeft IFC zijn koppositie in de zondag hoofdklasse B moeten afgeven. In een duel met schaarse kansen, waarbij een (doelpuntloos) gelijkspel de verhoudingen het beste zouden hebben weergegeven, viel tien minuten voor het einde de beslissing.

Het IFC van trainer Jack van den Berg was verre van compleet. Naast de al langer geblesseerden Nico Ramos en Yoeri Rombouts ontbraken ook Patrick Fonseca en Elson do Rosario Almeida wegens blessures. Esey Kiflom en Levi Marengo hadden mede hierdoor hun eerste competitie basisplaats dit seizoen. Twee jonge beloftevolle junioren Camiel Janse en Daan Leijsen behoorden tot de reserves. Bij Moerse Boys ontbrak hun topschutter Pim Goossens.

Zeker in de eerste helft ontbrandde de wedstrijd niet echt en waren er amper kansen voor beide ploegen. Tegen het half uur voorkwam keeper Jesper Harmans met zijn vingertoppen wel een doelpunt van het thuisteam.
Bij de start van de tweede helft was Perry van Eijken met een blessure achtergebleven in de kleedkamer. Wel nam IFC wel nadrukkelijker de bovenhand in het duel zonder opnieuw tot grote kansen te kunnen komen tegen de organisatorisch verdedigende goed staande thuisclub.
Een kwartier voor tijd mikte Mike Langerak over het doel net zoals Danny Slingerland ook enkele keren zijn schot niet de juiste richting wist mee te geven.
Tien minuten voor tijd werd de bal na een corner door Moerse Boys opnieuw ingebracht en doeltreffend verlengt door invaller spits uit Moerse Boys 2 De Meijer voor de 1-0.
Uiteraard probeerde IFC wel in het restant de gelijkmaker te forceren met het mee naar voren sturen van de centrale verdedigers, helaas leverde dit geen doelkansen op.

Zo leed IFC zijn eerste nederlaag van deze competitie en daarmee tevens de 150ste nederlaag in een reguliere competitiewedstrijd gerekend ingaande het seizoen 1999-2000. Door deze nederlaag zakt IFC naar de vierde plaats in de stand. Volgende week zondag 4 oktober ontvangt IFC het één punt meer tellende op de derde plaats staande SV Meerssen.

Moerse Boys – IFC: 1-0 (0-0).
81. 1-0 Jop de Meijer
Opm. scheidsrechter Dhr. R. Witlox uit Berlicum bijgestaan door dhr. D. van Berk en dhr. B. Witsiers hield de kaarten op zak.
Spelers IFC: Jesper Harmans; David Almeida, Esey Kiflom Tsegay, Dylan Vyent, Hermon Tekleab, Perry van Eijken (46. Giovanni Cairo), Danny Slingerland, Levi Marengo, Gilliomar Leona (83. Nayron Mathilda), Mitchel Ott en Mike Langerak.