Uit de oude doos: IFC Zondag Seizoen 2003 – 2004

“De snelle terugkeer!”

Na de degradatie aan het einde van het vorige seizoen, kwam IFC zondag 1 dit seizoen 2003-2004 uit in de 4e klasse C.
De tegenstanders waren daarin voornamelijk teams uit de regio aangevuld met enkele ploegen uit Noord-Brabant: GSC, Amstelwijck, Emma, Dubbeldam, Hardinxveld, Leerdam Sport, Reeland, ZBC´97, Terheijden, Virtus, RKTVC en VCW.

Cor Bak (zie foto) was de nieuwe aangestelde trainer. Hij had in het vorige seizoen het 2e elftal van buurman ASWH naar de titel in de reserve hoofdklasse gebracht.
Het doel dit seizoen was: terug promoveren naar de 3e klasse!
In de eerste wedstrijd van het seizoen werd in Dordrecht bij Amstelwijck met 3-1 verloren en eind oktober voor de tweede keer bij RKTVC (3-2).

Hierna ging het crescendo met het vlaggenschip van Ido’s Football Club.
Voor aanvang van de 22ste en laatste competitiewedstrijd was er in totaal 14 keer gewonnen en 5 keer gelijkgespeeld.
Dit betekende de koppositie met drie punten voorsprong op GSC en Amstelwijck.

De kampioenswedstrijd
In de laatste competitiewedstrijd moest er gespeeld worden in Wagenberg bij VCW, dat alleen sportieve belangen had. IFC wist, dat er eigenlijk minimaal een gelijkspel behaald moest worden om een kampioenschap te kunnen vieren. Wanneer GSC en/of Amstelwijk zouden winnen en IFC zelf zou verliezen, zouden er namelijk beslissingswedstrijden om het kampioenschap gespeeld dienen te gaan worden.

Arslan Yildiz (17e minuut) en in¬valler Wilco Datema (63e minuut) hiel¬pen IFC twee keer aan een voor¬sprong. Echter ook de vol op de aanval spelende thuisploeg scoorde voor de rust de gelijkmaker en in de 84e minuut de 2-2. Marcel Walters had de pech in deze wedstrijd, dat hij een toegekende strafschop niet had weten te verzilveren voor IFC, zodat de spanning heel hoog was, tot het eindsignaal klonk en de Ambachters feest konden gaan vieren (zie foto).

IFC voorzitter Cees Bijl sprak na afloop toen de profetische woorden uit: `Nooit meer in de vierde klasse`.

De 21 jarige aanvoerder en middenvelder Reinder van de Velde, die ook in een zestal wedstrijden als centrale verdediger was opgesteld, kroonde zich met 18 treffers tot teamtopscoorder. De overige competitie doelpuntenmakers dit seizoen waren:
D. Bravenboer 6x, Marco Averling en F. Smit 5x, Arslan Yildiz 4x, Marcel Walters 3x, Dennis de Jong, Peter Grootonk en Wilco Datema allen 2x, Micha Strauss en Michel Mellema beide 1x.
De opstelling van IFC in de kampioenswedstrijd bij VCW was: Karsten van de Velde, Majid El Hajouti, Hasan Karagoz, Michel Mellema, G. Geerdsen, F. Smit, Reinder van de Velde (81. D. De Jong), Marcel Walters, Sirovica, D. Bravenboer (46. Fok) en Arslan Yildiz (40. Wilco Datema).